Σε ποιες περιοχές της Ανατολικής Αττικής θα γίνει επέκταση του συστήματος αντικειμενικών αξιών

218
0
()

Δύσκολες ημέρες περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και εκτάσεων σε αρκετές περιοχές πέντε δήμων της νοτιοανατολικής Αττικής με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για την ένταξή τους στο αντικειμενικό σύστημα τιμών που ισχύει για πολλές άλλες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στις περιοχές αυτές αλλά και σε πολλές άλλες σε ολόκληρη την επικράτεια θα εφαρμοστούν, για πρώτη φορά, τιμές ζώνης και δεν θα υπολογίζεται πλέον η αντικειμενική αξία των ακινήτων με τα ξεπερασμένα και τις περισσότερες φορές πλασματικά συγκριτικά στοιχεία.

Πρόκειται για περιοχές οι οποίες είναι εντός σχεδίου πόλης αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Στις ανατολικές ακτές της ανατολικής Αττικής εντάξεις στο αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού των τιμών αναμένονται από το Πόρτο Ράφτη έως και το Θορικό (που θα περιλαμβάνουν σημεία περιοχών όπως η Κακιά Θάλασσα, το Δασκαλειό, το Πόρτο Εννιά, το Καλοπήγαδο, η Αγ. Μαρίνα Μικρολίμανου, το Μικρολίμανο, το Πανόραμα Μικρολίμανου, το Συρί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο "μεγάλος περίπατος" σε τρία σχολεία του Χαλανδρίου. Και καλύτερα και φθηνότερα

Στις νοτιοδυτικές ακτές της Ανατ. Αττικής εντάξεις αναμένονται από τη Βάρκιζα έως και τα Λεγρενά (Αφορούν πολλά σημεία της Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, του Αγ. Δημητρίου, του Λαγονησίου, της Σαρωνίδας, του Μαύρου Λιθαριού, της Αναβύσσου, της Π. Φώκαιας, του Θυμαριού, του Χάρακα και βέβαια των Λεγρενών).

Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις ακινήτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός αντικειμενικού συστήματος; Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», στις περιπτώσεις αυτές ο προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ γίνεται με την κατώτερη τιμή ζώνης του δήμου στον οποίο ανήκει ο οικισμός που παραμένει εκτός σχεδίου.

Στις αλλαγές που προωθούνται είναι να υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες βάσει ενός νέου αλγορίθμου που θα λαμβάνει υπόψη και άλλα δεδομένα πέραν της κατώτατης τιμής ζώνης του δήμου στον οποίο ανήκει το ακίνητο.

Αυτό το σύστημα θα έχει άμεση εφαρμογή σε περιοχές – φιλέτα που εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, όπως είναι για παράδειγμα τουριστικές περιοχές στη Μύκονο και σε άλλους οικισμούς των Κυκλάδων αλλά και παραλιακές περιοχές της Αττικής και της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  12 μοδίστρες από την Ορεστιάδα έραψαν δωρεάν 11.000 μάσκες και ενημερώνουν.... πως μέτρησαν τις διαστάσεις

notioanatolika.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ