Σε ποια περίπτωση θα κλείνει σχολείο λόγω κοροναϊού. Μετά από μία εβδομάδα ο ΕΟΔΥ στο σχολείο της Καλλιθέας

371
0
()

Το κλείσιμο του τμήματος (και όχι συνολικά της σχολικής μονάδας) προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ για την περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό προβλέπεται η άμεση ιχνηλάτηση των επαφών, στον βαθμό που διδάσκει σε διαφορετικές τάξεις και τμήματα.

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σε περίπτωση π.χ δασκάλου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκρίνεται το κλείσιμο του τμήματος που διδάσκει.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΟΔΥ θα προβαίνει στους απαραίτητους ελέγχους και θα καθοδηγεί τις αποφάσεις ανά περίπτωση.

Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων εν συνόλω, σε περιπτώσεις τοπικών εξάρσεων της επιδημίας.

«Είμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας, δεν φοβόμαστε να το πούμε. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως τα σχολεία είναι απολύτως έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από ποτέ, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν κοινοποιηθεί στις σχολικές μονάδες ενώ με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα παραδοθούν μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε σχολική μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι τράπεζες βάζουν τέλος σε συναλλαγές με χαρτιά και μειώνουν την επαφή πελατών με υπαλλήλους.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και αντιδράσεις μια μικρής, αλλά υπαρκτής, μερίδας γονέων, η υπουργός παραδέχθηκε πως «θα υπάρξουν δυσκολίες», ωστόσο η εμπειρία του Ιουνίου αποδεικνύει πως η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα προστασίας.

Η χρήση της μάσκας είναι απολύτως ασφαλής και απαραίτητη για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και συνολικά της κοινωνίας και έχει αναλυθεί επαρκώς από τους ειδικούς, τόνισε.

«Με την υπουργό Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προφανώς βρισκόμαστε σε διαφορετικούς πλανήτες», κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ Καλλιθέας, όπου έχει καταγραφεί κρούσμα σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί στην περιοχή.

Στο σχολείο που υπήρξε το κρούσμα, κατήγγειλαν στον ΑΝΤ1, δεν έχουν γίνει τεστ, ενώ σήμερα Δευτέρα αναμένεται το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα με ρύθμιση του υπουργείου και ζητούν τμήματα των 15 μαθητές.

«Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, στη νότια Αθήνα ζητήθηκαν 45, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 90», ενώ το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τις ανάγκες των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 35-54 ετών.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να υπάρξουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για την διαχείριση των κρουσμάτων, με την υπουργού να παραπέμπει στις γενικές κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ