Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό και η παλαιά δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Περιορισμοί σε Λαύριο και Σούνιο

79
0
()

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε από το πρωί της Κυριακής η παλαιά δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα για χρονικό διάστημα 14 ημερών μετά από αυτή της Ριτσώνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού COVID 19 σε φιλοξενούμενο της δομής. Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του. Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα  προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19. Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο  και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19.   Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.

Η οικογένεια του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής και η ιχνηλάτηση των προσώπων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη,  θα συνεχιστεί με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για το διάστημα των 14 ημερών του πλήρους υγειονομικού αποκλεισμού, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη δομή και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο ΕΟΔΥ ενισχύει την παρουσία του στον χώρο με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Συνελήφθη ο βιαστής της 11χρονης (τότε) αθλήτριας. Του αποδόθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες. Τι λέει ο ίδιος

Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου. Στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

«Συντονισμός για περιορισμό της κυκλοφορίας των προσφύγων που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σούνιο και στους δύο καταυλισμούς προσφύγων στο Κέντρο του Λαυρίου και στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου»

Συμμετέχοντες ήταν:

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς
Ο υποδιοικητής του Α.Τ Λαυρίου, κ. Μπιτσικόκος Γιώργος
Η Διοικητής της Ασφάλειας Λαυρίου, κ. Κυνηγοπούλου Ειρήνη
Ο Διοικητής του τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου, κ. Καρασαβίδης Ελευθέριος
Ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Λαυρίου, κ. Θεοχάρης Στυλιανός
Ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, κ. Φούσκας Πασχάλης
Ο Υποδιοικητής της Δομής ΗΟΤ-SPOT του Σουνίου, κ. Σύρακας Κώστας
Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, κ. Παπασταυρόπουλος Σταύρος
Οι Αντιδήμαρχοι Ζαγουρής Χαράλαμπος, Αργεντίνη Ασπασία, Κανελλοπούλου Ελένη, Μακροδημήτρης Αθανάσιος
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αδάμης Ιωάννης
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής, κ. Μπούζας Ευάγγελος

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασίστηκαν για όλες τις δομές τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τουρκία - Δυναμιτίζει τις διερευνητικές επαφές λίγο πριν την έναρξη τους επαναφέροντας το casus belli

Να γίνεται συνεχής έλεγχος εισόδου-εξόδου με στόχο τον περιορισμό της κίνησης αυτών
Να συνεχιστεί και να γίνεται εκ νέου η απολύμανση των χώρων των δομών φιλοξενίας
Να μοιραστούν στους πρόσφυγες από το Δήμο απολυμαντικά υλικά, υλικά καθαριότητας και υγειονομικό υλικό
Να διανεμηθεί στους πρόσφυγες έντυπο υλικό προστασίας στη γλώσσα τους (Φαρσί και Τουρκική)

Ειδικότερες δράσεις:

HOT SPOT Σουνίου

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα εγκατασταθεί καντίνα για την πώληση ειδών άμεσης ανάγκης σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 30-03-2020 για λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης του covid-19.

Να επισκευαστεί η περίφραξη της κατασκήνωσης σε σημεία που έχουν καταστραφεί και να γίνει αποψίλωση του χώρου καθώς και να γίνει από το Υπουργείο Γεωργίας η επισκευή όλων των πυροσβεστικών σημείων στο χώρο της κατασκήνωσης στα πλαίσια της πυρασφάλειας.

Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου

Να γίνουν επείγουσες εργασίες επισκευών (ηλεκτρολογικές, υδραυλικές) που έχουν σχέση με την επικινδυνότητα του χώρου.

Κέντρο διαμονής περιοχή «Νεράκι»

Επισκευή της περίφραξης σε σημεία κατεστραμμένα.

Στο τέλος της σύσκεψης συμφωνήθηκε όλα τα Σώματα ασφαλείας Αστυνομία, Λιμενικό Πυροσβεστική με το Κέντρο Υγείας Λαυρίου καθώς και το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λαυρεωτικής θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τήρηση της τάξης και εύρυθμη λειτουργία των δομών φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη του Λαυρίου με συχνούς και ενδελεχείς ελέγχους.

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ