Σε μία φάση οι 11.700 νέες προσλήψεις που αφορούν ΟΛΕΣ εκπαιδευτικούς (όχι ΠΕ23/ΠΕ30). Τα δικαιολογητικά διορισμού

1201
4.3
(6)

Την άμεση υλοποίηση 11.700 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, που θα γίνουν τελικά σε μία φάση ανακοίνωσε χτες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Ο διορισμός των 11.700 εκπαιδευτικών αναμένεται μάλιστα να έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν να πραγματοποιηθούν 5.250 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική για το 2021-22 και 5.250 μόνιμοι διορισμοί το 2022-23.

Η κα. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα».

«Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος».

«Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-special, σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση περί 11.700 μόνιμων διορισμών στη γενική εκπαίδευση, 1.200 επιπλέον των 10.500 προγραμματισμένων εντός του θέρους 2021 και τα όσα ακούγονται και γράφονται περί συμπερίληψης σ αυτούς τους διορισμούς Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) για τις υπό ίδρυση 1.100 νέες οργανικές θέσεις στα Κέντρα Διάγνωσης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, ισχύουν τα εξής:

Οι 1.200 επιπλέον θέσεις αφορούν σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση και μόνον.

Δεν αφορούν σε μόνιμους διορισμούς Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) για την κάλυψη των υπό ίδρυση 1.100 νέων οργανικών θέσεων στα Κέντρα Διάγνωσης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι:

Οι 1.100 οργανικές θέσεις Κ.Λ. ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23 διατίθενται αποκλειστικά για τη στελέχωση των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) σχολικών μονάδων της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ως εξής:

550 θέσεις Ψυχολόγων του κλάδου ΠΕ23
550 θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών του κλάδου ΠΕ30

Επιπροσθέτως για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των ΕΔΥ, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, τα μέλη του ΕΕΠ, όπου η τοποθέτηση θα γίνει με μετάθεση, μετάταξη, απόσπαση, διάθεση ή διορισμό

Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης ΑΣΕΠ

Εκδόθηκαν την Παρασκευή οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης και απορριπτέων της Προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ που αφορά τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε.

Αναμένεται τώρα να εκδοθούν και τα αποτελέσματα της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ που αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.

Μετά την έκδοση των πινάκων και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας και η κατανομή των κλάδων των εκπαιδευτικών για τους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  1.305 νέα κρούσματα, 33 θάνατοι, 348 οι διασωληνωμένοι (91,38 ανεμβολίαστοι). Η κατανομή

4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν πέρσι 4.500 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη».

Διορισμένοι στην ειδική έχουν δικαίωμα αίτησης στη γενική;

Ανησυχία επικρατεί όμως στον κλάδο των εκπαιδευτικών σχετικά με το τι τελικά ισχύει σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος στους Πίνακες Γενικής και διορισμένος στην Ειδική Αγωγή, επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για διορισμό στη Γενική.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: “Αυτοδίκαιη παραίτηση υπαλλήλου από την πρώτη θέση σε περίπτωση αποδοχής διορισμού σε δεύτερη θέση”, ισχύουν τα εξής:

Α. Σε περίπτωση αποδοχής διορισμού ήδη υπηρετούντος υπαλλήλου σε δεύτερη θέση, ο υπάλληλος δεν οφείλει να υποβάλει αίτηση παραίτησης στον πρώτο φορέα διορισμού του, δεδομένου ότι η παραίτησή του από το φορέα αυτό θεωρείται ότι συντελείται αυτοδικαίως με την αποδοχή του διορισμού του στο νέο φορέα”.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται στην εγκύκλιο πως κατά τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών εκ μέρους του υπαλλήλου στη δεύτερη θέση, προκειμένου στη συνέχεια ο φορέας διορισμού στη δεύτερη θέση να προβεί στην έκδοση της πράξης διορισμού του, ο υπάλληλος με υπεύθυνη δήλωση δύναται να γνωστοποιεί ότι υπηρετεί ήδη στο δημόσιο και ότι με την αποδοχή του διορισμού του στη δεύτερη θέση ενεργοποιείται η διάταξη της παρ.3 του άρ.35 του Υπαλληλικού Κώδικα.

Ημερομηνία διορισμού

Περαιτέρω, στις περιπτώσεις εφαρμογής της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 35 του Υπαλληλικού Κώδικα, ως ημερομηνία διορισμού του υπαλλήλου στη δεύτερη θέση λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία αποδοχής του διορισμού του στη θέση αυτή, η οποία δηλώνεται με την ορκωμοσία, ημερομηνία κατά την οποία άλλωστε λύεται αυτοδικαίως και η υπαλληλική σχέση με την πρώτη θέση.

Αναφορικά με τον περιορισμό της πενταετίας

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι με τη διάταξη της παρ.17 του άρ.18 του ν.2190/1994, όπως ισχύει, ορίζεται ότι: «17.Τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμίδας, που διορίστηκαν με τις διατάξεις του νόμου αυτού, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων του άρθρου 14 παρ. 1 , με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους».

Δεν υφίσταται κώλυμα

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι ο εν λόγω περιορισμός δεν υφίσταται εφόσον η αποδοχή της δεύτερης θέσης αφορά σε διορισμό που γίνεται κατόπιν αίτησης που υποβλήθηκε σε διαδικασία πρόσληψης προ της κατάρτισης της υπαλληλικής σχέσης με την πρώτη Υπηρεσία διορισμού, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται κώλυμα συμμετοχής εφόσον, κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων για τη δεύτερη θέση, έχει λυθεί η υπαλληλική του σχέση με την πρώτη Υπηρεσία διορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  2.329 νέα κρούσματα, 26 θάνατοι, 333 οι διασωληνωμένοι (90,99% ανεμβολίαστοι). Κρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Κατά την κατάρτιση της υπαλληλικής σχέσης στη δεύτερη θέση διορισμού, διευκρινίζεται ότι ο υπάλληλος διορίζεται στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας του και διανύει εκ νέου δοκιμαστική υπηρεσία.

Τυχόν προϋπηρεσία που διαθέτει δύναται να αναγνωριστεί για βαθμολογική ένταξη μετά την μονιμοποίησή του. Για θέματα μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης αρμόδιο είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 58 του νόμου 4653/2020 εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, (στην περίπτωσή μας το ΦΕΚ διορισμού εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή ήταν στις 19.08.2020) παραιτούνται, αποκλείονται από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη.

Τα δικαιολογητικά για μόνιμο διορισμό

-Φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων προϋπηρεσίας (στις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται εκτός της εκπαιδευτικής και προϋπηρεσίες συναφείς με τον κλάδο απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα).

-Φωτοαντίγραφο πτυχίου.

-Φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

-Έγγραφο που να αναγράφεται το ΑΦΜ του υποψηφίου.

-Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (και για τους έγγαμους που δεν έχουν τέκνα).

-Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α για τους άρρενες υποψηφίους.

-Βεβαίωση από παθολόγο (δημοσίου φορέα ή ιδιώτη), όπου θα βεβαιώνεται η καταλληλότητα του υποψηφίου για άσκηση διδακτικών καθηκόντων.

-Βεβαίωση από ψυχίατρο (δημοσίου φορέα ή ιδιώτη), όπου θα βεβαιώνεται η καταλληλότητα του υποψηφίου για άσκηση διδακτικών καθηκόντων.

-Υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρωθεί από τον υποψήφιο στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης που θα παρουσιαστεί.

Έκδοση ΦΕΚ διορισμών

Ένταξη στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, μετά την ανακοίνωση των διορισμών ΕΕΠ ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ο πίνακας των διορισθέντων έχει αποσταλεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με την ένταξη τους στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΦΕΚ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Για να δημοσιευθεί το ΦΕΚ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία. Ελπίζουμε ότι περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου να έχει εκδοθεί το ΦΕΚ των διορισμών. Να θυμίσουμε ότι κατά την περσινή χρονιά όταν υπήρξαν διορισμοί εκπαιδευτικών, είχε μεσολαβήσει περίπου ένας μήνας από την έκδοση του ΦΕΚ και την ανάληψη υπηρεσίας.

Πληροφόρηση με mail

Οι διοριζόμενοι θα πληροφορηθούν για την αναγγελία διορισμού τους, μέσω της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου την οποία έχουν δηλώσει στον ΟΠΣΥΔ, με προσωπικό μήνυμα.

Διευκόλυνση ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας

Φαίνεται ότι εξετάζεται σοβαρά το αίτημα μας να προβλεφθεί διευκόλυνση της ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ, που υπηρετούν κατά το τρέχον έτος και διορίζονται μόνιμοι, στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης που ήδη υπηρετούν, προκειμένου να μη χρειαστεί να μεταβούν στις νέες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που διορίζονται. Αντίστοιχη διευκόλυνση είχε δοθεί και κατά το έτος 2019 σε εκπαιδευτικούς που διορίσθηκαν.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.3 / 5. Αριθμός ψήφων: 6

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ