Σαββατοκύριακο προληπτικών απολυμάνσεων στον Δήμο Μαρκοπούλου

69
5
(1)

Προληπτική απολύμανση σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας κατανοώντας απόλυτα την αγωνία συμπολιτών μας για τον νέο ιό και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην υγεία των παιδιών μας, σας ενημερώνει ότι κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών της Αντιδημάρχου Παιδείας, Μένης Βαμποράκη, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/3/2020) θα διενεργηθούν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις Σχολικές Δομές του Δήμου μας.

Παράλληλα, σας γνωρίζουμε ότι όλα τα Σχολεία έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα απολυμαντικά είδη, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει αποσταλεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες, ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης από τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Προς αποφυγή παρανοήσεων, διευκρινίζεται ότι η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της προστασίας έναντι του «κορονοϊού» λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας κατόπιν εισήγησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Απογραφή κτιρίων και πληθυσμού κατοίκων 2021

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόληψη είναι ασπίδα για την δημόσια υγεία, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να συνεργαζόμαστε με γνώμονα τη διασφάλισή της.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι έτοιμες να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί για την προστασία των πολιτών, με βάση τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ