Σήμερα τα εγκαίνια της εξοχικής οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά μετά την αποκατάσταση της

128
5
(1)

Τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα, Τρίτη, στις 20.30 το βράδυ, ανήμερα της συμπληρώσεως 116 ετών από το θάνατό του.

Οι πρώτες ενέργειες για την αποκατάσταση της οικίας, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, έγιναν τον Αύγουστο του 2019 και από τον Φεβρουάριο άρχισαν οι εργασίες αποκαταστάσεως της επαύλεως.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «η οικία Μελά θα λειτουργήσει ως ένα μνημείο ζωντανής ιστορίας ώστε οι νεώτερες γενιές να γνωρίσουν τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον Εύελπι, τον Έλληνα αξιωματικό, τον μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά, μέσα από τα προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία δωρίστηκαν από τους συγγενείς του».

Φωτ. ΥΠΕΘΑ

 

Για την ολοκλήρωση του έργου υπήρξε συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η επικαιροποιημένη μελέτη αποκαταστάσεως από την ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», που κάλυψε με χορηγία της το κόστος των εργασιών αποκαταστάσεως του μνημείου, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ.

Η οικία έχει μεταβιβαστεί στην κυριότητα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης ύστερα από δωρεά που έκανε η κ. Ναταλία Ιωαννίδου.

 

Στην τελετή για την αποκατάσταση της οικίας Μελά αναμένεται να παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ