Πότε ξεκινάει ο διαγωνισμός για το έργο της αποχέτευσης 37,9 χλμ στο Πόρτο Ράφτη

312
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti

Σε δημοπράτηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποχέτευσης στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για την πρώτη φάση των έργων εγκατάστασης δικτύου αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη.

Περιλαμβάνει δίκτυο 37,9 χλμ και 1.500 συνδέσεις.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής.

Το κόστος των έργων εκτιμήθηκε σε 26,88 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 21,68εκατ.ευρώ).

Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ στις 14 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια των έργων εκτιμήθηκε σε 36 μήνες.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, εφόσον τα έργα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους, τότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

Το έργο αποτελεί το υποέργο 1 της πράξης «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Μαρκοπούλου & ολοκλήρωση αναβάθμισης ΕΕΛ για συνολική δυναμικότητα 40.000 Ι.Κ.». Συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΣΠΑ 2014-2020 και από το Π.Δ.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έρχονται αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και νομικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή τμήματος τού συνολικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο θα καλύπτει το κύριο παραλιακό μέτωπο τού οικισμού, κάποιους από τους κεντρικούς συλλεκτήρες, καθώς και τους Κεντρικούς Αποχετευτικούς Αγωγούς (Κ.Α.Α.), οι οποίοι είναι είτε αγωγοί βαρύτητας είτε δίδυμοι κεντρικοί καταθλιπτικοί αγωγοί των αντλιοστασίων μεταφοράς ακαθάρτων.

Η κατασκευή των αντλιοστασίων αποτελεί αντικείμενο ανεξάρτητης εργολαβίας.

Το δίκτυο βαρύτητας έχει συνολικό μήκος 37,9 χιλιόμετρα περίπου και αποτελείται από αγωγούς διαμέτρων από 200 έως 800 χλσ. Το μήκος διαδρομής των δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών είναι 7,2 χιλιόμετρα περίπου, με διατομές αγωγών από 110 έως 600 χλσ.

Τέλος, στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και η κατασκευή 1.500 ιδιωτικών συνδέσεων, η κατασκευή των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

ypodomes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ