Πότε η πρόσκληση για κατάθεση δικαιολογητικών στην 1ΕΑ, 2ΕΑ/2022. Αντιδράσεις Φυσικών για την κατανομή διορισμών

271
0
(0)

Σύμφωνα με ενημέρωση των Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια: 

α) Η πρόσκληση του Υπουργείου για την κατάθεση δικαιολογητικών των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022, ετοιμάζεται και θα δημοσιοποιηθεί από Παρασκευή 29.04 και μετά και πριν τις 04.05.

β) Η Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ θα εκδοθεί μέσα στο Μάϊο.

γ) Δεν υπάρχουν ακόμη διευκρινίσεις από το Υπουργείο περί Παιδαγωγικής Επάρκειας και παλαιών εισακτέων Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων σε Τμήματα ΑΕΙ.

Η διαβόητη πλέον στον χώρο της εκπαίδευσης (και όχι μόνο) στρέβλωση της κατανομής των περσινών διορισμών εις βάρος των φυσικών, όσον αφορά τους κλάδους ΠΕ04, έχει ήδη οδηγηθεί στον δρόμο της δικαιοσύνης.

Δεδομένων των επικείμενων φετινών διορισμών, όπως έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί από κυβερνητικά χείλη, είναι επιβεβλημένη η υπενθύμιση των προβλημάτων, που, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν, αναπόφευκτα, ως τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους μαθητές.

Μας είπαν ότι ο αλγόριθμος υπολογισμού οργανικών κενών έβγαλε μόλις 87 θέσεις για φυσικούς έναντι πολλαπλασίων για χημικούς (305) και βιολόγους (424) και επίσης 87 για γεωλόγους, που όμως έχουν πολύ λιγότερες ώρες ανάθεσης στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Εμείς αναρωτιόμαστε:

Γιατί άραγε ο αλγόριθμος αυτός (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, σε ποια ακριβώς νομοθετική διάταξη αναγράφεται;) δεν συνάδει με τις περσινές αποφάσεις ΠΥΣΔΕ για οργανικά κενά, που ήταν 347 για φυσικούς, 225 για χημικούς, 343 για βιολόγους και 101 για γεωλόγους;

Και γιατί ένας αλγόριθμος που σέβεται τον εαυτό του κατανέμει τα δύο τρίτα των διορισθέντων φυσικών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα μόνο, ενώ προσφέρει απλόχερα πχ 30 θέσεις σε χημικούς στην περιζήτητη Β΄ Αθήνας; Ένας αλγόριθμος που υπερκαλύπτει ή καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες για τις άλλες ειδικότητες, ενώ αντίθετα καλύπτει ανεπαρκέστατα τις ανάγκες για φυσικούς αριθμητικά και τοπικά, είναι άραγε προϊόν μόνο μαθηματικής επεξεργασίας, ως οφείλει;

Μας είπαν ότι στο παρελθόν (δηλαδή δέκα και βάλε χρόνια πίσω, για να μην ξεχνιόμαστε) διορίζονταν πολλαπλάσιοι φυσικοί, εξ ου και η περσινή κατανομή.

Εμείς αναρωτιόμαστε: Ο προφανώς αναλογικός αριθμός συνταξιοδοτήσεων, επί τόσα χρόνια χωρίς διορισμούς, δεν διατηρεί την ανάγκη διορισμού περισσοτέρων φυσικών;

Μας είπαν ότι έχουν μειωθεί οι ώρες Φυσικής στο ωρολόγιο πρόγραμμα και άρα ήταν εύλογο να είναι μειωμένος ο αριθμός των διορισθέντων φυσικών. Φευ, αληθές! Τόσο αληθές, που οι μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πάλαι ποτέ τρεις ώρες φυσικής, που πλέον έχουν γίνει δύο στην Α΄ Λυκείου και στα τμήματα θετικού προσανατολισμού Β΄ Λυκείου, δεν φτάνουν ούτε για δείγμα για σοβαρή διδασκαλία της ύλης, με αποτέλεσμα να αιμορραγούν οικονομικά οι οικογένειές τους, λόγω της ανάγκης εξωσχολικής βοήθειας.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς αναρωτιόμαστε: Γιατί τότε προσελήφθησαν τη φετινή χρονιά 336 φυσικοί στις δύο πρώτες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ ακολούθησαν και άλλοι στις επόμενες φάσεις; Και γιατί, παρά το γεγονός αυτό, το ποσοστό ωρών Φυσικής που διδάσκονται ως β΄ ανάθεση από άλλες ειδικότητες έχει φτάσει φέτος σε ύψη δυσθεώρητα στα γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας; Μήπως να αφήσουμε κατά μέρος και τις προφανείς επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στους μαθητές που διδάσκονται το αντικείμενο της Φυσικής από καθηγητές που δεν το έχουν σπουδάσει;

Μας είπαν ότι ο δυσανάλογα μεγάλος φετινός αριθμός αναπληρωτών φυσικών, σε σχέση με τα οργανικά κενά, οφείλεται στο ότι οι μόνιμοι φυσικοί κατέχουν δυσανάλογα πολλές θέσεις ευθύνης (διευθυντές, υποδιευθυντές, αποσπασμένοι εκτός τάξης κλπ).

Εμείς αναρωτιόμαστε: Μήπως έχουν πέσει πολλές δυσαναλογίες δυσανάλογες της μαθηματικής λογικής; Μήπως οι φυσικοί είναι κατάλληλοι μόνο για αναπληρωτές και όχι για μόνιμοι; Και, εν τέλει, μήπως ο εμπαιγμός έχει αγγίξει τα όρια της αποσάθρωσης του συστήματος και της ανοχής μας;

Με εκτίμηση

Αναπληρωτές φυσικοί ΠΕ04.01

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ