Πόσο πληρώνει ο Ερντογάν τους Σύριους ισλαμιστές μισθοφόρους που στέλνει στη Λιβύη;

39
0
()

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλει ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι Σύροι μαχητές που δείχνουν ενδιαφέρον να μεταφερθούν στη Λιβύη. Έως τώρα έχουν φτάσει στην Τρίπολη σχεδόν 2.600 μισθοφόροι, ενώ στην Τουρκία εκπαιδεύονται περισσότεροι από 1.700, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πιο μαζικές στρατολογήσεις φαίνεται πως γίνονται από το Αφρίν και περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, όπου βρίσκονται φατρίες και ταξιαρχές που συνεργάζονται στενά με την Άγκυρα. Ειδικότερα το Συριακό παρατηρητήριο κατονομάζει τις ομάδες al-Mu’tasim, Sultan Murad, Suqur Al-Shamal, Al-Hamzat, Al-Sham, Suliman Shah and Samarkand.

Πηγές αναφέρουν ότι 28 μισθοφόροι που σκοτώθηκαν σε μάχες σε περιοχές γύρω από την Τρίπολη, ανήκαν σε κάποια από τις παραπάνω φιλοτουρκικές συριακές φατρίες.

Η Τουρκία φέρεται να έχει θέσει ως στόχο την αποστολή σχεδόν 6.000 ανδρών στην Λιβύη. Ακτιβιστές αναφέρουν πως μόλις συμπληρωθεί ο επιθυμητός αριθμός, η Άγκυρα σκοπεύει να μειώσει τις αμοιβές τους αλλά να θέσει και πιο αυστηρές προϋποθέσεις για τις νέες στρατολογήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ANTI-NAVTEX από την Ελλάδα για την NAVTEX της Τουρκίας. Γκριζάρει νησιά ο Ακάρ. Επίθεση φιλίας στην Ε.Ε.

«Θέλω να πάω στη Λιβύη για να πάρω όσα προσφέρει η Τουρκία. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Ζω σε μια σκηνή και ο μισθός μου είναι 300 λίρες Τουρκίας, ποσό που δεν φτάνει ούτε για να φάω. Να φύγω για τη Λιβύη, όπου θα παίρνω 2.000 δολάρια ΗΠΑ, είναι καλύτερο από το να μάχομαι ανατολικά του Ευφράτη», είπε μαχητής που έφυγε από το Ιντλίμπ της Συρίας στο Παρατηρητήριο.

Αυτό ακριβώς το σκεπτικό φαίνεται πως ελκύει πλήθος μισθοφόρων στην Λιβύη. Οι περισσότεροι είναι μαχητές από τη Δαμασκό, το Αφρίν, την Ιντλίμπ, τα περίχωρα του Χαλεπίου, περιοχές όπου πλέον οι συνθήκες ζωής είναι πολύ άσχημες και τα τουρκικά κίνητρα ακαταμάχητα.

Πηγές του παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι οι Σύροι δείχνει βίντεο που κυκλοφόρησε σε ιδιωτικό τουρκικό αεροπλάνο με κατεύθυνση τη Λιβύη, είναι κυρίως από το Αφρίν και την Ιντλίμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατολόγηση μισθοφόρων είναι έγκλημα σύμφωνα με τις διθενείς συνθήκες του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πέθανε ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα το κορυφαίο 10αρι της Εθνικής Αργεντινής και της Νάπολι

Πηγή: skai.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ