Πόρτο Ράφτη παραλία Πανόραμα – Ξήλωσαν απλά ένα παγκάκι ή κάτι που οι λουόμενοι εκτιμούσαν που είχαν;

2103
4.9
(10)

Πόρτο Ράφτη παραλία Πανόραμα – Ξήλωσαν απλά ένα παγκάκι ή κάτι που οι λουόμενοι εκτιμούσαν που είχαν;

Από την παραλία Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη ξεκίνησε η “Απομάκρυνση παράνομων κατασκευών με εντολή κτηματικής υπό την επίβλεψη του Δ.Λ.Τ.Μ.”. Συγκεκριμένα στις 17/12 αναρτήθηκε στην Ομάδα Πόρτο Ράφτη εν Δράσει η εικόνα σκαπτικού που μόλις είχε αφαιρέσει παράνομη κατασκευή μπροστά από την Ταβέρνα.

Χωρίς η σελίδα μας να μπαίνει στην λογική “αν είναι παράνομο θα πρέπει να πέσει”, βλέπουμε την διάθεση του ανθρώπου που το έφτιαξε και την πρόθεση του να δημιουργήσει κάτι αισθητικά όμορφο που να βοηθάει τους πελάτες αλλά και τους λουόμενους να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν από την ταβέρνα με ασφάλεια.

Αυτό λοιπόν το “σφάλμα” που έκανε αυτός ο “καταπατητής” διαλύθηκε από το σκαπτικό και τη θέση του πήρε ένας γκρεμός 80 εκατοστών με 1 μέτρο περίπου ύψος.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε υπήρξαν απόψεις όπως:

  • Παραχώρησή αιγιαλού και αποκατάσταση φυσικού περιβάλλοντος !!!
  • Απομάκρυνση παράνομων κατασκευών με εντολή κτηματικής υπό την επίβλεψη του Δ.Λ.Τ.Μ.

Φυσικά μέχρι στιγμής βλέπουμε το γκρέμισμα και καμία αποκατάσταση αφού το ύψος δημιουργεί πιθανότητες σοβαρού ατυχήματος, ενώ παράλληλα στερεί έναν χώρο που οι λουόμενοι μήκους περίπου 10 μέτρων κάθονταν μετά το μπάνιο τους ή άπλωναν τις πετσέτες τους.

Όπως γράφουν αναγνώστες:

“Το παγκάκι, αυτό το παγκάκι είχε χιλιάδες αναμνήσεις από αξέχαστους-αγαπημένους ανθρώπους που είχαν καθίσει σ’αυτο.. Εξυπηρετούσε για να ακουμπούν τα πράγματα τους οι διοργανωτές από διάφορα πάρτι.. Ήταν η βάση του Πανοράματος.”

“Έφυγε το παγκάκι γεμάτο παιδικές αναμνήσεις…χαλανε την παραλία των παιδικών μας χρόνων… Βραδιές με μουσική με τον κ Θέμη….. Beach party…. Είναι λίγα τα λόγια που μπορώ να πω και να γράψω για αυτό…πραγματικά θλίψη… θελω να μάθω ποια υπηρεσία ευθύνεται για την απόφαση αυτή…!!!”

“Αν είναι τόσο “καλοί” άνθρωποι και σωτήρες του τόπου θα έπρεπε να νοιάζονται για το μετά όπως τόνισα και σε προηγούμενο σχόλιο μου. Πώς θα γίνει το Πόρτο Ράφτη πιο όμορφο, γιατί να γκρεμίζεις είναι το μόνο εύκολο. ”

“Τα ονόματα των δήθεν οικολόγων που έχουν βαλθεί να χαλάσουν το Πόρτο Ράφτη τους ξέρουμε .. γιατί αυτά που χαλαστηκαν στη προκειμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι ενοχλούσαν .. μόνο κακό εκαναν”

Όπως επίσης πολύ σωστά σημειώνει αναγνώστρια:

“Εγώ αυτό που έχω να πω σε όλη αυτή την “ομαδουλα” που νοιάζεται για το περιβάλλον του Πόρτο Ράφτη. Όταν κάνει τις καταγγελίες θα πρέπει να προβλέπει και το πώς θα καταλήγει ο αιγιαλός μετά από ένα γκρέμισμα! Και όχι να νοιάζεται μόνο για την κατεδάφιση! Συμφωνώ απόλυτα με το να τηρηθεί η νομοθεσία αλλά με ένα καλύτερο σχέδιο!”.

Και κάποιος που ξέρει τι θα ακολουθήσει (γιατί είναι ο μόνος άραγε;) γράφει:

“Μεγάλες εκτάσεις της δημόσιας περιουσίας της χώρας έχουν καταπατηθεί στους αιγιαλούς και στις παραλίες τις οποίες η ΚΥ θα πρέπει να καταγράψει να ανακτήσει και να κάνει αναφορά. Και αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της ΚΥ και των Δ.Λ.Τ. σε όλη την επικράτεια. Δεν είναι εύκολο γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα και πολλά. Πάντως στη δική μας παραλία απ’ το Πανόραμα που άρχισαν ο αιγιαλός εκεί θα επεκταθεί παράλληλα προς το δρομάκι δεξιά σε βάθος 10 και παραπάνω ίσως μέτρων . Καλό θα ήταν σε αυτή τη βάση να αρχίσει κάποιος καλόπιστος διάλογος. Ίδωμεν.”

Γιατί είναι ο μόνος που ξέρει τα μελλούμενα; Δεν θα πρέπει να ενημερωθούν επίσημα και οι υπόλοιποι δημότες;

Ποιο μεγάλο συμφέρον άνθρωπε μου έχει αυτός που έκανε 2 σκαλάκια που χρησίμευαν να κάθονται οι λουόμενοι μετά το μπάνιο τους και να ανεβοκατεβαίνουν στην ταβέρνα;

Δήμαρχε…. Τι θα γίνει με τον βράχο;

Πριν δύο χρόνια, μετά από έναν ισχυρό σεισμό, μέρος βράχου στην ίδια περιοχή αποκολλήθηκε με κίνδυνο για τους λουόμενους. Η παραλία έκλεισε σε μεγάλο μέρος της και μπήκαν απαγορευτικά.

Την ίδια ώρα που κάποιοι έδειξαν μέγιστη ευαισθησία για να “ξηλώσουν” ένα δύο σκαλιά που χρησίμευαν ως παγκάκι για τους λουόμενους, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τον βράχο που κρέμεται πάνω από την δεύτερη μικρή παραλία.

Αντί επιλόγου

Περιμένουμε μετά το ξήλωμα “της τεράστιας παρανομίας”, να έρθει με πρόγραμμα και με αίσθημα ευθύνης από το Λιμενικό Ταμείο και από τον Δήμο άμεσα η αποκατάσταση της αντιαισθητικής βίαιης παρέμβασής τους.

Ευχαριστούμε την Ομάδα Πόρτο Ράφτη εν Δράσει για την ανάδειξη του θέματος και αναμένουμε την συνέχεια των ενεργειών του Δήμου.

πηγή φωτογραφιών και μέρος κειμένου “Πόρτο Ράφτη εν Δράσει” και “Πόρτο Ράφτη το μέρος που ζούμε το μέρος που αγαπάμε”

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.9 / 5. Αριθμός ψήφων: 10

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ