Πως η “Κιβωτός του Κόσμου” παρά τα υψηλά έσοδα, “εκβίαζε” δωρητές για περισσότερες δωρεές. Φρικτή καταγγελία του 2015

43
0
()

Οι καταγγελίες φιλοξενούμενων και πρώην εργαζομένων ή εθελοντών για την Κιβωτό του Κόσμου περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και περιστατικά καταναγκαστικής εργασίας από παιδιά, προβλήματα στη σίτιση, δουλειά χωρίς χρήματα κ.α. Στο μικροσκόπιο των αρχών τίθενται πλέον και τα οικονομικά ενός από τους πλέον προβεβλημένους οργανισμούς.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4 με 5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν πλεόνασμα που κυμαίνονταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή ωστόσο η ίδια η Κιβωτός του Κόσμου δημοσίευε στο ίντερνετ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες.

Εμφάνιζαν στέρηση εσόδων

Σε αυτές τις αναρτήσεις εμφάνιζαν στέρηση εσόδων τη στιγμή που η οργάνωση είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η τακτική αυτή προφανώς εξυπηρετούσε για να συλλέγει περισσότερες δωρεές, την ώρα που η πλειοψηφία των παιδιών αλλά και πρώην εργαζομένων που μιλάνε αυτή τη στιγμή για την Κιβωτό του Κόσμου θίγουν το ζήτημα της σίτιση.

Σύμφωνα με καταγγελίες τα παιδιά υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας ενώ και η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να παθαίνουν μέχρι και δηλητηριάσεις. 

Πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου βρέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσει στις Εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων παιδιών από πρόσωπα του ΜΚΟ.

Ο μάρτυρας, που στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Κιβωτό, είναι από τα πρόσωπα τους ισχυρισμούς των οποίων θα εξετάσουν ενδελεχώς οι Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν την ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Τα επόμενα βήματα της εισαγγελίας

Τις επόμενες ημέρες οι δύο Εισαγγελείς θα λάβουν και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, είτε από εργαζόμενους, είτε από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές του ΜΚΟ και καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει επικεντρωθεί, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στην δικογραφία, σε ενέργειες προβεβλημένου στελέχους του ΜΚΟ και τριών προσώπων που εργάζονται σε δομές.

Για τα όσα βίωσε ως τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», τις απειλές και την αντιμετώπιση που είχε όταν προχώρησε σε άμβλωση μίλησε η 20χρονη σήμερα Ευγενία, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Όπως είπε μιλώντας ζωντανά στο Live News, στην «Κιβωτό του Κόσμου» βρέθηκε σε ηλικία 9 ετών, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των γονιών της. «Μας είπαν ότι θα πάμε σε ένα μέρος που δεν θα είναι ίδρυμα, θα είναι σαν το σπίτι μας» σημείωσε για όσα άκουσε εκείνη και τα τρία αδέλφια της.

Βάφτιζαν την τιμωρία… συνέπεια

«Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» ανέφερε η Ευγενία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έλειψε τίποτα, αλλά αυτό που δεν εξηγούνταν ήταν οι συμπεριφορές κάποιων παιδαγωγών. Έβαζαν τιμωρία τα παιδιά στην απομόνωση, που είναι ότι χειρότερο για ένα παιδί να μένει μόνο του» συμπλήρωσε η Ευγενία, εξηγώντας ότι είχαν ονομάσει την τιμωρία ως «συνέπεια».

Μιλώντας για τον πατέρα Αντώνιο, υπογράμμισε ότι προσωπικά της είχε φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, όπως και σε άλλα παιδιά. «Τον ευχαριστώ και τον στηρίζω, μπορεί να μην γνώριζε κάποια πράγματα που συνέβαιναν στην Κιβωτό, αλλά η αλήθεια θα αποδειχθεί» πρόσθεσε.

Η πρώην τρόφιμος περιέγραψε και ένα περιστατικό ενόσω βρισκόταν στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα.

«Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”. Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».

Την χώρισαν από τα αδέλφια της

Ένα βράδυ η Ευγενία μεταφέρθηκε στη δομή της Χίου με αποτέλεσμα να χωριστεί από τα αδέρφια της και να μην τα ξαναδεί. «Εκεί με κρατούσαν για μήνες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, γιατί με θεωρούσαν κακιά επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά» τόνισε.

Η στιγμή της εγκυμοσύνης και η αντίδραση της «Κιβωτού»

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος λέει πως ουσιαστικά η «Κιβωτός» της είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση επιλέγει αυτόματα να προχωρήσει σε έναν δρόμο μόνη της.

Τότε ήταν 17 χρονών και ενώ ακόμη φιλοξενούταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού», έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση.

«Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… το πάλεψα μόνη μου» αποκάλυψε η πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αναφέρει της εξηγούσαν πως πρόκειται για “κακιά πράξη” και δεν το δέχονταν. «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» πρόσθεσε.

«Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα”» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ζωή σε 5 ανθρώπους μέσα από τον τραγικό θάνατο της δίνει η 21χρονη Έμμα. Προφυλακίστηκε ο 26χρονος.

«Δεν θα πω “να τους τιμωρήσει ο Θεός” ή “από τον Θεό θα το βρουν”, θα πω πως ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει και ό,τι είναι να κάνει, θα το κάνει» λέει χαρακτηριστικά.

Η Ευγενία καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με ένα από τα αδέρφια της, δεν γνωρίζει καν σε ποια δομή βρίσκεται. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι σίγουρη πως βρίσκεται σε απομόνωση γιατί έχω μάθει πως έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα» συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτώμενη για τους γονείς της αποκάλυψε πως από την ημέρα που μπήκε στην «Κιβωτό» έχει χάσει κάθε επαφή μαζί τους και όπως δηλώνει «είναι καλύτερα έτσι».

Ακόμη μια δομή της Κιβωτού του Κόσμου έρχεται στο προσκήνιο λόγω ανατριχιαστικών καταγγελιών. Η υπόθεση, αυτή τη φορά, σχετίζεται με τη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και είχε διαδραματιστεί το 2015, ωστόσο έμεινε για χρόνια στο σκοτάδι.

Σε αυτήν την καταγγελία, που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, η πρώην υπάλληλος της δομής, Χ.Σ., κάνει λόγο για κακοποίηση βρεφών, άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας στα παιδιά και αποθήκες με ληγμένα τρόφιμα, ανάμεσα σε άλλα.

Στην καταγγελία που είχε γίνει πριν από επτά χρόνια αναφέρονται τα εξής για τον τραυματισμό βρέφους: «Είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού από τη θέση του».

«Ο γιατρός μού είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φρικτά, ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του -δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα- και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο, αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού», είχε επισημάνει η γυναίκα στην καταγγελία της.

Παράλληλα, κατήγγειλε την αποσιώπηση των παραπάνω περιστατικών, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια, παρά των ενημερώσεων, και ακολούθησε μονάχα η δική της απόλυση, η οποία μάλιστα ήταν απροειδοποίητη.

«Η πρώτη μου επαφή – γνωριμία με το ίδρυμα έγινε τον Ιούνιο του 2014 στο οποίο εργάστηκα ως εθελόντρια παιδαγωγός. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή και να γνωρίσω τα μεγάλα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ Πωγωνιανής» έγραφε στην καταγγελία.

«Ένα επίσης σημαντικό γεγονός που θέλω να καταγγείλω είναι η χρήση βίας στο ίδρυμα και η συγκάλυψη της διεύθυνσης η οποία είναι πλήρως ενημερωμένη και από εμένα και από άλλους παιδαγωγούς» υπογραμμίζεται ακόμη.

Ολόκληρη η καταγγελία που είχε γίνει το 2015

«ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ κ. Χ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ» ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Η πρώτη μου επαφή – γνωριμία με το ίδρυμα έγινε τον Ιούνιο του 2014 στο οποίο εργάστηκα ως εθελόντρια παιδαγωγός. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή και να γνωρίσω τα μεγάλα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ Πωγωνιανής.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους με κάλεσαν να αναλάβω καθήκοντα παιδαγωγού σε δύο βρέφη που μόλις είχαν έρθει στο ίδρυμα. Δέχτηκα αυτή τη θέση και λόγω της εμπειρίας μου ως εκπαιδευτικού και λόγω της εμπειρίας μου ως μητέρας τριών παιδιών.

Η κατάσταση των βρεφών αρχικά ήταν πολύ άσχημη. Το ένα 17 μηνών, κακοποιημένο σωματικά, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έντονες ξαφνικές κρίσεις κλάματος και το άλλο 13 μηνών, υποσιτισμένο, με προβλήματα σωματικής ανάπτυξης. Κανένα από τα δύο δεν περπατούσε ούτε μιλούσε. Ξεκίνησα με τη βοήθεια ειδικών (2 φορές την εβδομάδα επίσκεψη στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π Ιωαννίνων, φυσιοθεραπεία – λογοθεραπεία – εργοθεραπεία) έναν αγώνα να περπατήσουν, να μιλήσουν, να ηρεμήσουν και να νιώσουν ασφαλή σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, μπήκαν σε ένα πρόγραμμα και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή σε 3-4 μήνες όπου άρχισαν να μιλάνε, να περπατάνε, και να συμμετέχουν στο παιχνίδι και σε άλλες δραστηριότητες.

Όλη αυτή την περίοδο εργάζομαι καθημερινά 9:00 π.μ – 17:00 μ.μ. Μετά από μένα, 17:00 μ.μ – 22:00 μ.μ. αναλαμβάνει τα βρέφη μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία δεν γνωρίζει ούτε την ελληνική γλώσσα. Η επικοινωνία μεταξύ μας δεν είναι καλή ώστε η μία να συνεχίζει το έργο της άλλης και να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό το επισήμανα πολλές φορές στη διεύθυνση του ιδρύματος η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η συγκεκριμένη γυναίκα φεύγει στις 22:00 μ.μ., πολλές φορές χωρίς να έχουν κοιμηθεί τα μωρά και από εκεί και πέρα μέχρι το άλλο πρωί που φτάνω εγώ, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τα βρέφη. Οι υπόλοιποι παιδαγωγοί έχουν δηλώσει στη διεύθυνση ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη λόγω φόρτου εργασίας. (Τους αναλογούν ήδη πολλά παιδιά). Η διεύθυνση ποτέ δεν προσλαμβάνει ένα άτομο για τη νύχτα αλλά βάζει τα 15χρονα κορίτσια του ιδρύματος (Χ.Λ., Σ.,…) να εκτελούν νυχτερινά χρέη παιδαγωγού. Υπήρξαν παρατηρήσεις των καθηγητών του Γυμνασίου Πωγωνιανής ότι οι μαθήτριες κοιμούνται στο μάθημά τους. (Κος Μ.Δ.).

Εδώ καταγγέλλω την έλλειψη προσωπικού και δυσλειτουργία του ιδρύματος.

Όταν τα βρέφη γίνονται τρία και η δική μου εργασία δυσκολεύει. Οι εθελόντριες, που έρχονται για να με βοηθήσουν ή να με αντικαταστήσουν στο ρεπό μου ή για να κρατήσουν το τρίτο παιδί όταν εγώ συνοδεύω τα άλλα δύο στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., είναι ανειδίκευτα κορίτσια 20 ετών. Η διεύθυνση ποτέ δεν τις ενημερώνει μέσω άλλων, για βασικά πράγματα όπως αλλαγή πάνας βρεφών, σειρά γευμάτων, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη με επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά. (π.χ. να κοιμούνται νηστικά).

Οι κυρίες Θ. και Μ., κοινωνικοί λειτουργοί, δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τα βρέφη για να τα γνωρίσουν, να τους μιλήσουν, παρά μόνο όταν έχουν κάποιο όφελος από αυτό, όπως επίσκεψη σημαντικού ανθρώπου (δωρητή), στο ίδρυμα ή επίσκεψη τηλεοπτικού καναλιού.

Εδώ καταγγέλλω την αδιαφορία της διεύθυνσης προς τα παιδιά και την ανικανότητά της να διαχειρίζεται ένα τόσο νευραλγικό και ευαίσθητο χώρο.

Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα τον Ν.Ζ., ένα από τα βρέφη, σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Εκείνη την ημέρα θα πηγαίναμε στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Με δική μου πρωτοβουλία και με παρότρυνση του φυσιοθεραπευτή της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. κ. Κ.Π., πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού από τη θέση του. Ο γιατρός κ. Σ.Π. μου είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φρικτά, ότι το παιδί έπρεπε να μετεφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο όπως δήλωσε η γυναίκα που τον κρατάει το απόγευμα αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού!!!

Ανέφερα το περιστατικό στην κ. Μ. η οποία και το αποσιώπησε.

Η αδιαφορία και πάλι της διεύθυνσης για το περιστατικό ανεκδιήγητη. Μια αδιαφορία που φτάνει να γίνεται επικίνδυνη για τα παιδιά.

Ένα επίσης σημαντικό γεγονός που θέλω να καταγγείλω είναι η χρήση βίας στο ίδρυμα και η συγκάλυψη της διεύθυνσης η οποία είναι πλήρως ενημερωμένη και από εμένα και από άλλους παιδαγωγούς.

Ο παιδαγωγός Γ.Ο. ο οποίος έχει αναβαθμιστεί από την κ. Θ. ως υπεύθυνος παιδαγωγός δηλαδή «εκπαιδεύει» τους παιδαγωγούς που πρόκειται να προσληφθούν, ασκεί σωματική και ψυχολογική βία στα παιδιά.

Ήμουν παρούσα σε ένα από τα περιστατικά άσκησης σωματικής βίας. Συνέβη στην Ε.Μ., 12 ετών, ένα παιδί δύσκολο και αντιδραστικό. Προέρχεται από προβληματική οικογένεια (ναρκομανείς γονείς) με έντονη τη βία στην καθημερινότητά της. Άρπαξε το παιδί από τα μπράτσα και το έριξε με δύναμη πάνω στο καπάκι της τουαλέτας του δεύτερου ορόφου του κτιρίου που μένουν τα κορίτσια. Το καπάκι έγινε χίλια κομμάτια και οι κοκκινίλες στα χέρια του παιδιού εμφανείς. Την επόμενη μέρα είχαν γίνει μώλωπες. Εγώ μαζί με μία εθελόντρια, ονόματι Α., φτάσαμε στις τουαλέτες αφού είχε συμβεί το περιστατικό και μετά από τις κραυγές του παιδιού, το οποίο βρισκόταν σε υστερία και καλούσε σε βοήθεια. Παρόλο που ο κ. Ο. μου είπε να μην ανακατευτώ, τον παρακάλεσα να βγει από τις τουαλέτες για να μπορέσουμε εγώ και άλλη μία παιδαγωγός (Π. …) η οποία ήταν η υπεύθυνη των κοριτσιών εκείνη την ημέρα, να ηρεμήσουμε το παιδί. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η Π. είχε κρυφτεί κυριολεκτικά σε ένα δωμάτιο μαζί με τέσσερα 5χρονα παιδιά τα οποία είχαν κατατρομάξει.

Τελικά κατάφερα να τον πείσω να φύγει και να φέρω την Π. κοντά στην Ε. για να την ηρεμήσει.

Το ίδιο παιδί έχει φάει και χαστούκι από τον κ. Ο., δημόσια, μέσα στο λεωφορείο της ΚΙΒΩΤΟΥ, παρουσία των υπόλοιπων παιδιών και του υπεύθυνου παιδαγωγού.

Παρ’όλο που η διεύθυνση ενημερώθηκε ο συγκεκριμένος «παιδαγωγός» εργάζεται ακόμη στο ίδρυμα και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της κ. Θ., σε αντίθεση με εμένα που τέλος Ιουνίου απολύθηκα χωρίς καμία προειδοποίηση και μάλιστα τηλεφωνικά.

Ο κ. Ο. έχει δημιουργήσει με την άγρια συμπεριφορά του και τις συνεχείς φωνές του προς τα παιδιά, ένα κλίμα τρομοκρατίας στο ίδρυμα. Ασκεί ψυχολογική βία στα παιδιά, τα οποία μπροστά του γελάνε και αστειεύονται και πίσω του μιλάνε άσχημα, δηλώνουν ότι τον μισούν και τον φοβούνται.

Η κυρία που με αντικατέστησε, με την οποία συνεργάστηκα δύο μέρες και χωρίς να γνωρίζω ότι θα έφευγα, είναι πρώην υπάλληλος super market, χωρίς καμία παιδαγωγική κατάρτιση, χωρίς η ίδια να έχει παιδιά και επομένως ούτε γνώσεις καθημερινών αναγκών των βρεφών. Είναι τελείως ακατάλληλη και σημειωτέον ότι έχει έρθει και τέταρτο μωρό 10 μηνών μέσα στον Ιούλιο.

Καταγγέλλω την πλήρη έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού για βρέφη.

Για όλο τον Ιούλιο, τα βρέφη δεν ακολούθησαν το πρόγραμμά τους στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π η οποία κλείνει τέλος Ιουλίου και επίσης από την ημέρα που έχω φύγει, τα βρέφη δεν παίρνουν ειδικά φάρμακα – βιταμίνες για την ανάπτυξή τους που μόνο εγώ γνώριζα και δεν πρόλαβα να ενημερώσω κανέναν.

Τέλος, θέλω να καταγγείλω τις αμφιβόλου καταλληλότητας αποθήκες τροφίμων, στις οποίες συσσωρεύονται, από δωρεές, πολλά τρόφιμα τα οποία στη πορεία του χρόνου λήγουν και δωρίζονται στους εργαζόμενους, Χριστούγεννα και Πάσχα. Πολλά από αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται και στην κουζίνα του ιδρύματος.

Προσωπικά, δέχτηκα αρχές Ιουνίου συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία διαπίστωσα στην πορεία ότι ήταν ληγμένα από τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015, όπως φακές, αλεύρι, φασόλια. Και τα τρία πακέτα αλεύρι που μου έδωσαν ήταν σκουληκιασμένα. Επίσης κατεψυγμένα μπούτια κοτόπουλου, είχαν αλλοιωμένο χρώμα και αναγκάστηκα να τα πετάξω αμέσως.

Παρακαλώ την υπηρεσία σας να λειτουργήσει για όλα τα παραπάνω, σωστά, ανεπηρέαστη, με συνέπεια και διακριτικότητα ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ.

Παρακαλώ επίσης να κρατηθεί η ανωνυμία μου από την υπηρεσία σας, καθώς και το απόρρητο της έκθεσής μου.

Με τιμή, Χ.Σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Παραλίγο τραγωδία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέρος της σκηνής κατέρρευσε και τραυμάτισε μαθητές

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ