Προειδοποίηση Μακρή, “έως και οριστική παύση επιφέρει η άρνηση self test από εκπαιδευτικούς”.

432
1
(1)

Προειδοποίηση Μακρή: Κυρώσεις από μείωση μισθού έως και οριστική παύση των εκπαιδευτικών που αρνούνται να κάνουν self test στα σχολεία

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μίλησε στο ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, το οποίο αναμένεται να γίνει με την χρήση self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα η κα. Μακρή δήλωσε πως «τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα».

Ερωτώμενη για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιοι αρνηθούν να κάνουν το self test, η κα. Μακρή άφησε αιχμές μέχρι και για οριστική παύση των εκπαιδευτικών από την εργασία τους.

Συγκεκριμένα είπε πως «αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, τότε υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές που προβλέπουν από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή».

Μάλιστα, όπως η ίδια τόνισε το μέτρο των «κλιμακούμενων ποινών» δεν θα ισχύει μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, έληξε η χρονιά για μαθητές Γυμνασίων και Α/Β Λυκείου

Σε κάθε περίπτωση το πειθαρχικό συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίζει και θα επιβάλει τις ποινές, είπε η κα. Μακρή, τονίζοντας πως «Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο».

Μέχρι στιγμής πάντως η Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή που εστάλη στα σχολεία, αναφέρει ότι σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός, μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού ή Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού, καθώς και διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων δεν υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρούν το αποτέλεσμα του self test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τότε θα προχωρούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών τους.

Μάλιστα, μη υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας από τους διευθυντές των σχολείων, θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Συγκεκριμένα τίθενται σε ισχύ όσα ορίζει το άρθρο 5 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390/24.4.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Επικρατείας (Β’ 1686).

Για το άνοιγμα των δημοτικών, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας πως «τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά και... σαλμονέλα αποσύρει ο ΕΦΕΤ. Προσοχή να μην καταναλωθεί

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μακρή δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

«Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα», συμπλήρωσε.

Προχωράει και ο εμβολιασμός

Παράλληλα, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, προχωράει και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Όπως είπε «οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα».

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ