Προβολή ταινίας «σχολική τσάντα γεμάτη λεφτά» στις 10/11 στις 18.00 στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου (2ος όροφος)

42
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Ο Σύλλογος  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  «Κ. Σωτηρίου» σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό περιοδικό Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία  που εξασφάλισε και την παρουσίαση της ταινίας  – ντοκιμαντέρ  «Σχολική τσάντα γεμάτη λεφτά» και διοργανώνει την προβολή του

Tην Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019  στις 6μμ  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Μαρκοπούλου (2ος όροφος, αίθουσα «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου»)

Η πρόσκληση απευθύνεται σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και  γονείς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε μια περίοδο :

  • που δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας για την επίθεση απέναντι στο δημόσιο σχολείο ακόμα και σε στοιχειώδη ζητήματα λειτουργίας
  • σχολεία χωρίς χρήματα – περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης
  • με αυξανόμενες ελλείψεις – περικοπές  εκπαιδευτικών
  • με συμπτύξεις τμημάτων
  • Που όλοι οι Υπ. Παιδείας όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων υλοποιούν το εκπαιδευτικό Μνημόνιο με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της αγοράς ενώ  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και σε αντίστοιχες  αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ήδη έχουν πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις – κινητοποιήσεις
  • Εξαγγελίες για την αυτονομία της σχολικής μονάδας,
  • δ/ντές managers,
  • ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς,
  • αυτοχρηματοδότηση των σχολείων.
  • Αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα – εσωτερική και εξωτερική. Χρηματοδότηση με βάση την αξιολόγηση κλπ με άμεσο κίνδυνο την κατηγοριοποίηση – διαχωρισμό σχολείων σε «καλά» και «κακά», «αποτελεσματικά» και μη…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κυνήγι θησαυρού πίσω από τον θάνατο τριών ατόμων από αναθυμιάσεις σε τούνελ 10 μέτρων

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση για το δημόσιο δωρεάν σχολείο και το μέλλον του.

Να δούμε ζωντανά εικόνες από το μέλλον – πως υλοποιούνται οι πολιτικές  με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ σε άλλες χώρες και ποια αποτελέσματα έχουν.

Θα γίνει μια πολύ σύντομη παρουσίαση από το πλαίσιο στο εκπαιδευτικό σύστημα στις ΗΠΑ και τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στα αποτελέσματα που αναδεικνύει η ταινία  Θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την προβολή με την παρουσίαση της διεθνούς εμπειρίας και σε άλλες χώρες του κόσμου για την κατάσταση της εκπαίδευσης – τις πολιτικές που ακολουθούνται  και των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών,  των γονέων και των μαθητών.

Δυο λόγια για την ταινία:

Η ταινία πραγματεύεται την όλο και αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση  της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα,  πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση  πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας.  «Πρωταγωνιστές» της είναι οι  εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές  που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τηλεργασία έως το 2021 προτείνει η Σουηδία στους πολίτες της
Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019 Δημαρχιακό Μέγαρο Μαρκοπούλου (2ος όροφος, αίθουσα «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου») στις  6:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Μια αμερικάνικη παραγωγή του 2015  Σκηνοθεσία:  Σάρα Μονταλ (πρώην εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης)  Παραγωγός: Βέρα Αρονοου Αφηγητής ο Ματ Ντειμον Μετάφραση-υποτιτλισμός: Μαρίνα Τουλγαρίδου.

Η πρόεδρος                                                                                         Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                                Γιάννης Ρούπας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ