Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στο έργο για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη

455
4
(2)

Μπορεί έως τις 10 Φεβρουαρίου, όπως είχε γραφεί στις αρχές Ιανουαρίου, να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση της πρώτης φάσης της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη, όμως υπάρχει ένα ζήτημα που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και το οποίο δημιουργεί ερωτήματα για την όλη εξέλιξη του έργου.

Το πρόβλημα αφορά ένα άλλο, παράλληλο, έργο που έχει να κάνει με την κατασκευή των αντλιοστασίων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης που θα καλύψει το συνολικότερο έργο.

Είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και ενώ υπάρχουν οι υπογραφές – εδώ και πάνω από ένα χρόνο – διαφωνίες και κωλυσιεργίες οδήγησαν στην επιβολή προστίμων, από τον δήμο στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που το έχει αναλάβει.

Οι διαφωνίες είχαν να κάνουν με τα ακριβή σημεία που θα τοποθετούνταν τα αντλιοστάσια.

Όπως είναι φυσικό η εταιρεία αντέδρασε και προσέφυγε στις αρμόδιες αρχές για να αποφύγει τα πρόστιμα.

Το θέμα είναι χάνεται πολύτιμος χρόνος και η κατασκευή των αντλιοστασίων είναι δυνατόν – ακόμη και να λήξει η διαφορά ανάμεσα στον δήμο και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ – να μεταφερθεί, στην καλύτερη περίπτωση μετά τον Οκτώβριο του 2020 ενώ θα έπρεπε ήδη να ξεκινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τη κατασκευή αγκυροβολίου μικρών σκαφών στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη

Πέραν από το γραφειοκρατικό της επίλυσης της διαφοράς των δύο πλευρών, η κατασκευή των αντλιοστασίων δεν είναι δυνατόν να εξελιχθεί μέσα στο καλοκαίρι με δεδομένο ότι όλα βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη η οποία ασφυκτιά από κόσμο.

Και βέβαια νομικά η εταιρεία εάν δικαιωθεί και δεν κληθεί να καταβάλει τα πρόστιμα έχει δικαίωμα να αποταθεί στη Δικαιοσύνη για να ζητήσει «αποζημίωση» για τον χρόνο που χάθηκε.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η παρούσα διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται σε ένα σκοτάδι σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

notioanatolika.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ