Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γλυτώσουν τον ΦΠΑ 24%

22
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Την αναστολή του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές περιμένει η αγορά ακινήτων, προσδοκώντας αύξηση στις αγοραπωλησίες κατοικιών και κεφάλαια από το εξωτερικό που θα επενδυθούν στο εγχώριο real estate.

Το μέτρο αυτό που θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου και αναμένεται να είναι άμεσης εφαρμογής με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει να εντάξει στο καθεστώς της τριετούς αναστολής του ΦΠΑ, όχι μόνο για τις άδειες που θα εκδοθούν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και τα ακίνητα των οποίων οι άδειες εκδόθηκαν από την αρχή του έτους.

Την ίδια στιγμή η αναστολή του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις εξετάζεται να ισχύσει και για τα αδιάθετα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό, σύμφωνα με Τα Νέα, συναντά αρκετές τεχνικές δυσκολίες.

Η αγορά αναμένει ότι ακίνητα που παραμένουν απούλητα στα χέρια των κατασκευαστών θα πωληθούν ευκολότερα. Εκτιμάται ότι σήμερα τα νεόδμητα αδιάθετα ακίνητα αγγίζουν τις 100.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Για το 2022 πάνε τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Το 2021 θα παραμείνουν ως έχουν

Τα στοιχεία από μεσιτικά γραφεία δείχνουν ότι 7 στους 10 αγοραστές ακινήτων προτιμούν παλαιά ακίνητα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ