Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν κάθε ημέρα στον δακτύλιο και ποια με το σύστημα μονά ζυγά.

33
0
()

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις λεπτομέρειες του νέου δακτυλίου που τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Παράλληλα τα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον δακτύλιο κάθε ημέρα είναι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα φυσικού αερίου, τα υβριδικά, τα οχήματα με κινητήρα euro 6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2) καθώς επίσης και όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου, τα οποία όμως υπολογίζεται ότι είναι ελάχιστα στη χώρα.

ADVERTISING

Ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική ανέρχεται σε 2,3 εκατ. εκ των οποίων ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654. Παράλληλα εκτιμάται ότι με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων καθώς σήμερα αυτή επιτρέπεται κατά τις ώρες 7π.μ.-11π.μ., 2:30 μ.μ.-5 μ.μ. και 7μ.μ.-11μ.μ.. Η εισήγηση του υπουργείου Υποδομών θέλει την τροφοδοσία των καταστημάτων να πραγματοποιείται έως τις 8 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε διάρκεια μίας ώρας το μεσημέρι για μικρά φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα (πχ φάρμακα κ.α.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Παπά Νικόλας "ο πάσα μήτρος, πάσα γελαδιάρης και χωραφιάρης γίνηκε λοιμωξιολόγος". Σπαρταριστή συνέντευξη

Παρόντες στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ