Πιθανό άνοιγμα σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περιφέρεια. Ανοιχτό να ανοίξουν τα σχολεία αργότερα.

2742
5
(1)

«Οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολειών θα παρθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, αν θα ισχύσει η αρχική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου ή αν θα πάμε στις 14, αν δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους».

Τα παραπάνω τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, όπου αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Κατ’ αρχάς, αυτή τη στιγμή η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία είναι για τις 7 Σεπτεμβρίου και έχουμε το περιθώριο να παρακολουθούμε όλη την εβδομάδα την εξέλιξη των κρουσμάτων. Ευτυχώς, δείχνουν μια σταθεροποίηση και μια πτωτική τάση τις δύο τελευταίες ημέρες, αλλά είναι νωρίς για να κρίνουμε. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, αν θα ισχύσει η αρχική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου ή αν θα πάμε στις 14, αν δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους.

Όσον αφορά για τα παιδιά, είναι ξεκάθαρο ότι η μάσκα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, ούτε τους αποσπά την προσοχή από το μάθημα, ούτε δημιουργεί πρόβλημα, ούτε με το οξυγόνο, ούτε με το διοξείδιο του άνθρακα, ούτε κανένα πρόβλημα στο ανοσοποιητικό τους. Επομένως, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα πραγματικά είναι ανοησία να λέμε στα παιδιά ότι θα πάνε και δεν θα φοράνε μάσκα. Τα παιδιά που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα εισέρχονται στο μάθημα. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των άλλων ανθρώπων που θα ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών. Πρέπει η Πολιτεία οργανωμένα να έχει μία θέση. Και η θέση αυτή είναι ότι: Το παιδί αυτό που δεν θα φορέσει μάσκα, δεν θα μπει στην αίθουσα διδασκαλίας, για να μην θέσει σε κίνδυνο τους συμμαθητές του και κατ’ επέκταση να μην συμβάλει στη διασπορά στην κοινότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν γονέα ο οποίος δεν θα θέλει το παιδί του να είναι στο σχολείο. Γιατί με αυτή την απόφαση σημαίνει ότι το παιδί του δεν θα συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέος θάνατος εκπαιδευτικού τ. σχολικού συμβούλου πληροφορικής και περιφερειακού δ/ντη από κοροναϊό.

ΣΥΨΑΣ

Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι βάσει των επιστημονικών δεδομένων θα ληφθεί η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 ή 14 του Σεπτέμβρη, εξήγησε όμως ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, όποια και αν είναι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

«Πρώτα θα κλείσουμε όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος τα σχολεία. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία»

Επίσης κάλεσε τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές έτσι ώστε να υπάρχει ένα ενδιάμεσο διάστημα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι υπάρχει στο τραπέζι σενάριο για άνοιγμα των σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της εκάστοτε περιοχής. «Υπάρχουν περιοχές που είναι βεβαρημένες και περιοχές που δεν έχουν σχεδόν κανένα κρούσμα, επομένως θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιο τοπικό lockdown θα αφορά μόνο τα σχολεία μιας περιοχής και όχι όλης της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κως - Μαθητής λυκείου διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία μετά από ξυλοδαρμό μέσα σε σχολείο.

fresh-education

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ