ΠΕΑΔ – Καθεστώς τοποθέτησης μονίμων και αναπληρωτών και σχετικά με τη ρύθμιση για τα κολέγια

295
0
()
Ενόψει της διαδικασίας που ξεκίνησε με την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του Α.Σ.Ε.Π. και αφορά τόσο τους μόνιμους διορισμούς, όσο και τη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών που θα ακολουθήσει στη Γενική Αγωγή, αλλά και ενόψει της προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικών της 3ΕΑ/2019, η Π.Ε.Α.Δ. επισημαίνει τα εξής αναφορικά με τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

 

Με βάση τον νόμο 4589/2019 προβλέπεται πλέον μοριοδότηση για την κατάταξη όλων των συναδέλφων που είναι γονείς, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων, αλλά και των συναδέλφων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες. Είναι αυτονόητο ότι η μοριοδότηση του ίδιου κριτηρίου για δεύτερη φορά (κατάταξη και τοποθέτηση σε περίπτωση διορισμού ή πρόσληψης) θα λειτουργήσει καταφανώς εις βάρος των συναδέλφων που δεν ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις, προκαλώντας αδικίες και κοινωνικές ανισότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που αναμένεται να διοριστούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί, έχουν υπηρετήσει επί πολλά έτη την εκπαίδευση ως αναπληρωτές ή/και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με πολυεπίπεδο κόστος.

Η πολυετής εμπειρία των συναδέλφων και ταυτόχρονα η ταλαιπωρία και ανασφάλεια που βίωναν επί σειρά ετών που επικράτησε μια παρατεταμένη αδιοριστία, επιβάλλουν την μεταχείρισή τους όταν διοριστούν ως μόνιμοι με οριστική τοποθέτηση σε οργανικές θέσεις, ή όταν προσληφθούν ως αναπληρωτές, με αντικειμενικά κριτήρια (τη σειρά τους δηλαδή στους πίνακες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Για ποιες δια ζώσης λειτουργίες θα ξεκινήσει η Επαγγελματική Εκπαίδευση σε ΙΕΚ / ΕΠΑΛ, ΣΔΕ και Κολλέγια

Δεν είναι δυνατόν (με δεδομένο ότι για πρώτη φορά προβλέπεται σε μόνιμο διορισμό η μοριοδότηση των τέκνων) να ξαναμοριοδοτηθούν (για το ίδιο κριτήριοκαι για την τοποθέτηση!!

Με βάση τα παραπάνω, η ΠΕΑΔ ζητά το αυτονόητο με βάση την κοινή λογική, την ηθική και τη δεοντολογία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΔιαμάντης Θεόδωρος Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σάββας Βασίλειος

Θέμα: «Γραπτή Διαμαρτυρία για την αναγνώριση δικαιώματος διορισμού αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων»

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, αναφορικά με τη ρύθμιση που προβλέπει το δικαίωμα στον μόνιμο διορισμό σε αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων, εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της!

Η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που πρέπει να είναι διαρκές ζητούμενο όλων –πολύ περισσότερο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου- δεν εξυπηρετείται με μια τέτοια ρύθμιση! Τα αμφίβολης ποιότητας πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων δεν πρέπει και δεν μπορούν να εξισώνονται με τα πτυχία των δημοσίων ΑΕΙ, εγνωσμένου κύρους, τα οποία διαχρονικά σέβεται και αναγνωρίζει η Πολιτεία (άρθρο 16 του Συντάγματος), ενώ ο εκπαιδευτικός κόσμος δεκαετίες τώρα αγωνίζεται να προασπίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ανοίγουν φροντιστήρια και ΚΞΓ στις 10 Μαίου μόνο για όσους μαθητές Γ Λυκείου δίνουν εξετάσεις

Θεωρούμε τη ρύθμιση αυτή ως προσπάθεια να «θολώσουν» τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν το επιστημονικό υπόβαθρο ενός υποψηφίου δημοσίου λειτουργού της Εκπαίδευσης.

Είναι σαφές πως αυτό που απαιτείται για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση της παιδαγωγικής και επιστημονικής εκπαίδευσης των υποψήφιων εκπαιδευτικών μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλά και η συνεχής επιμόρφωση των εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και όχι η ανάθεση της κατάρτισής τους στα κάθε είδους ιδιωτικά κολέγια με αμφιλεγόμενα προγράμματα, που μόνο στόχο έχουν το κέρδος!

Η Π.Ε.Α.Δ. καλεί το Υπουργείο να ανακαλέσει την επίμαχη ρύθμιση και τους εκπαιδευτικούς φορείς να συντονίσουν την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία!

Η Εκπαίδευση είναι ένα πολύτιμο Δημόσιο Αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Διαμάντης Θεόδωρος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Βασίλειος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ