Παρουσιάστηκε το κυβερνητικό site covid19.gov.gr με την πληρέστερη ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα

92
1
(1)

Πλήρως ενεργό είναι από την Τρίτη το site covid19.gov.gr, το οποίο αποτελεί την κεντρική διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης με όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα μέτρα που αφορούν τον κορονοϊό, αλλά και απαντήσεις για τη πανδημία από τους ειδικούς.

Το covid19.gov.gr ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Το http://covid19.gov.gr αποτελεί πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Στην πλατφόρμα αυτή οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”, έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Kyriakos Pierrakakis

@Pierrakakis

Το http://covid19.gov.gr  αποτελεί πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Στην πλατφόρμα αυτή οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Προβολή εικόνας στο Twitter
58 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο πολίτης μπορεί να βρει στο site πληροφορίες για την υγεία, τα προληπτικά μέτρα, την οικονομία-εργασία, τις μεταφορές, την παιδεία, τις δράσεις πολιτισμού, τους μύθους για τον covid-19, ενώ παρέχονται πληροφορίες σχετικά με ό,τι αφορά τη διευκόλυνση των πολιτών στις σχέσεις με το Κρατος. Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, άδειες ειδικού σκοπού , τηλεργασία στο δημόσιο τομέα κ.α.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει να εμπαίζει για άλλη μια εβδομάδα μεταπτυχιακούς φοιτητές και τις οικογένειές τους

Στην πλαρφόρμα covid19.gov.gr δείτε πώς παρουσιάζεται η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα από την επίσημη σελίδα. Χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωση, γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων και θυμάτων.

Η πλατφόρμα covid19.gov.gr είναι η επίσημη σελίδα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, στην οποία οι πολίτες μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες, λεπτομέρειες για τις δράσεις της πολιτείας, αλλά και live στατιστικά για την πανδημία στη χώρα στην ενότητα υπό τον τίτλο «Covid19 Live Analytics για την Ελλάδα».

Τα στατιστικά παρουσιάζονται όπως αυτά καταγράφονται από τον ΠΟΥ και τον ΕΟΔΥ, με γραφήματα ανάλογα των επιδημιολογικών μελετών του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, πίσω από την οποία είναι η εταιρεία ISMOOD, την πρώτη ημέρα λειτουργίας, την Τρίτη 7/4 η εικόνα του Covid-19 στη χώρα μας έχει ως εξής:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 1832, εκ των οποίων 90 σε κρίσιμη κατάσταση
ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 1482 (80.90% του συνόλου)
ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ 269 (14.68% του συνόλου)
ΘΑΝΑΤΟΙ 81 (4.42% του συνόλου)

Δείτε εδώ live το χάρτη και τα στατιστικά για τον κορονοϊό στην Ελλάδα μέσα από την επίσημη σελίδα της κυβέρνησης https://covid19.gov.gr/

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Απέραντη θλίψη για τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Λεωνίδα Πελεκανάκη που έφυγε από κοροναϊό

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ