Παρατείνεται το κλείσιμο όλων των σχολείων σε Καρδίτσα και Μουζάκι. Σε ποια κατάσταση είναι τα σχολεία

198
0
()

Κλειστά έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νομό, μετά τιες τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Καρδίτσας αναφέρει:

«Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά για το χρονικό διάστημα 23, 24, και 25 Σεπτεμβρίου. Επίσης θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, οι παιδικές βιβλιοθήκες, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας».

Αντίστοιχα, ο δήμος Μουζακίου επισημαίνει:
«Ο Δήμος Μουζακίου ανακοινώνει πως μέχρι την Παρασκευή 25/09, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Παππά και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Μπότα, στο karditsalive.net, τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των σχολείων είναι σχετικά περιορισμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σύλληψη του Πολωνού πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου ζήτησε ο εισαγγελέας. Αλκοτέστ και στους δύο πλοιάρχους

Πιο αναλυτικά τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι όλα σε πολύ καλή κατάσταση και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα από τις πλημμύρες. Εκεί που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται παρεμβάσεις είναι στα προαύλια που βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός τους από την λάσπη και θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα προαύλια δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπου επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες καθαρισμού τους και απομάκρυνσης υλικών που συγκεντρώθηκαν.

Από κει και πέρα οι σοβαρότερες ζημιές, μας είπε ο κ. Μπότας εντοπίζονται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Νηπιαγωγείο στην διασταύρωση Θεσσαλιώτιδος και Κουμουνδούρου. Τα νερά εισήρθαν εντός του κτιρίου και κατέστρεψαν εξοπλισμό. Πλέον έχει καθαρισθεί το εσωτερικό αλλά έμειναν αρκετά θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν με κατεστραμμένους υπολογιστές, προβλήματα στα πλακάκια και στα κουφώματα, υπάρχει λάσπη στο λεβητοστάσιο και γενικότερα μία εικόνα που άφησε πίσω της η συγκέντρωση 20 πόντων νερού στο εσωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αυξάνονται τα σχολεία και τα τμήματα που θα είναι κλειστά αύριο. Στα 378 έφτασαν τα σχολεία με κρούσματα

Από κει και πέρα λάσπη είχαμε στο 13ο και 37ο νηπιαγωγείο που συστεγάζονται, η οποία έχει καθαρισθεί, ενώ στα υπόλοιπα σχολεία τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν ήταν πολύ μικρότερης εκτασης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ