Παγώνη για σχολεία “Συνεχίζω να λέω ότι τα τεστ πρέπει να είναι δύο. Δεν ξέρω γιατί μειώθηκε ο αριθμός, είναι ρίσκο”

1603
5
(2)

Η πλατφόρμα διάθεσης των self tests θα χορηγεί 1 self test για τους δικαιούχους στην εκπαίδευση από την Πέμπτη 20 Μαΐου του 2021 έως και το Σάββατο 22 Μαΐου του 2021, καθότι από αυτήν την εβδομάδα μαθητές και όλοι όσοι εργάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποχρεούνται σε ένα αυτοδιαγνωστικό έλεγχο ανά εβδομάδα.

Διάθεση δύο (2) δωρεάν self tests από τα φαρμακεία έως την Τετάρτη 19 Μαΐου του 2021 ΜΟΝΟ σε Δικαιούχους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Δύο (2) self tests δικαιούνται:

🔹Όσοι δεν τα προμηθεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 οπότε άρχισε η χορήγηση και

🔹Οι νέοι δικαιούχοι του Ιδιωτικού τομέα οι οποίοι έχουν προστεθεί στον κατάλογο των 8 δικαιούχων κατηγοριών επαγγελμάτων με την τελευταία ΚΥΑ Β’ 2016/15.05.2021 δηλ.

– εργαζόμενοι σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς εκπαίδευσης

– εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και ωφελούμενοι από προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Ανησυχία για το ένα τεστ στα σχολεία

Την ανησυχία της της για το κόψιμο του ενός από τα δύο self test στα οποία υποβάλλονταν εβδομαδιαίως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, εξέφρασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ θα φέρει επενδύσεις 8,4 δισ. στην καθαρή ενέργεια. Όλο το σχέδιο

Μιλώντας στο Open TV, τόνισε παράλληλα ότι αποτελεί ρίσκο η συγκεκριμένη κίνηση.

«Συνεχίζω να λέω ότι τα τεστ πρέπει να είναι δύο. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω γιατί μειώθηκε ο αριθμός. Τα δύο τεστ δίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν είπαμε ότι 100% είναι ασφαλές, αλλά το θετικό μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε άμεσα την ιχνηλάτηση για να περιορίσουμε τον ιό και τις μεταλλάξεις. Για μένα είναι ρίσκο από τη στιγμή που είχε αποφασιστεί να είναι δύο. Εμείς είχαμε ζητήσει πολύ νωρίτερα να γίνονται τα τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Παγώνη.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος διδασκαλικής ομοσπονδίας, Γ. Τρούλης, είπε:

«Ενώ έχουμε ουσιαστικά το τρίτο άνοιγμα των σχολικών μονάδων για φέτος, με το πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη, αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι φωνάζουμε από την αρχή για διασφάλιση υγειονομικών όρων και δεν τους έχουμε. Βλέπουμε τάξεις με 25 παιδιά, δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα self test είναι επικουρικό μέτρο κι αν δεν γίνει σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα που έχουμε ζητήσει επανειλημμένα δεν αποδίδει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα - Επιβάλλονται πολύ βαρύτερες ποινές. Αυξάνετε το διάστημα πραγματικής έκτισης

Η ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων, έβγαλε απόφαση για ένα τεστ την εβδομάδα, αλλά μετά το Παιδείας έβγαλε εγκύκλιο που έλεγε ότι για την πρώτη εβδομάδα, θα γίνονταν δύο τεστ. Δεν ξέρω πού ακριβώς είναι το ζήτημα, προμήθεια, τρόπο διάθεσης, κόστος κτλ, αλλά, είπε κι ο κ. Εξαδάκτυλος χθες, ότι στην επιτροπή είχαν εισηγηθεί δύο τεστ».

Η εισήγηση της επιτροπής ήταν για δύο self test την εβδομάδα

Στην απόφαση της κυβέρνησης να απαιτείται η διενέργεια self test μόνο μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας, αναφέρθηκε χθες και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο self tests την εβδομάδα στα σχολεία.

Μάλιστα όπως τόνισε αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ