Πέθανε από επιθετικό καρκίνο ο 2 φορές Ολυμπιονίκης και εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαϊδης

17
0
()

Θρήνος στον πολιτικό και αθλητικό χώρο. Πέθανε σε ηλικία 42 ετών ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε κάνει μια ανάρτηση στην οποία αναφερόταν στον αγώνα που έδωσε για δύο χρόνια με τον καρκίνο, ένα σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η συγκινητική ανάρτηση της Κλέλιας Πανταζή – «Ήταν ο μεγάλος αδερφός που δεν είχα»

Συγκλονίζει η ανάρτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η ανάρτησή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου.

Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια.

Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι.

Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων, που πολλές φορές αναρωτήθηκα τι έκανα για να αξίζω όλα αυτά που με ανιδιοτέλεια μου προσέφεραν. Πρώτος ο γιατρός μου ο κ. Μπουκοβίνας, ο πρύτανης, ο κ. Δημόπουλος, που βοήθησε τόσο πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς μου αλλά και αργότερα, στο να πάρω κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο κ. Ηλιάδης ο θωρακοχειρούργος μου, ένας εξαιρετικός επιστήμονας που με αγκάλιασε σαν πατέρας στο πολύ δύσκολο χειρουργείο μου, στους πνεύμονες, ο κ. Πέιος, ο νευροχειρούργος που μου απάλυνε τους φριχτούς πόνους και πολλοί πολλοί άλλοι, από νοσηλευτές μέχρι τραυματιοφορείς, όλοι μου έδειχναν την αγάπη τους και αυτή η αγάπη μου έδινε δύναμη.

Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η Αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα.

Θέλω να πω σε όλους τους κάτι.

Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα.

Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

Για αυτό αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές.

Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Η Κλέλια Πανταζή αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 43 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Η Ελλάδα θρηνεί από το πρωί της Παρασκευής τον θάνατο ενός τεράστιου αθλητή και πρότυπο ανθρώπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο οποίος πέθανε σε ηλικία 43 ετών.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, πολλοί αθλητές έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο ολυμπιονίκη, μια εξ αυτών ήταν και η Κλέλια Πανταζή.

Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, αποχαιρέτησε τον Αλέξανδρος Νικολαΐδη με μια μακροσκελή ανάρτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «Ήταν ο μεγάλος αδελφός που δεν είχε»

Η ανάρτηση της Κλέλιας Πανταζή

“Η φιλία μου με τον Αλέξανδρο μετρά από την ημέρα που πήρα το Ολυμπιακό μετάλλιο…

Ήταν το βράδυ της συνέντευξης μας στην ΕΡΤ, που έπαιξαν σε βίντεο την ανασκόπηση της ημέρας και είδα τον Αλέξανδρο να φωνάζει “Μαμά μου! Μαμά μου το έσπασα” και να είναι στο ταπί πεσμένος..

Στα παιδικά μου μάτια, φαντάζεστε πως φάνηκε όλο αυτό..

Το πρώτο πράγμα που έκανα λοιπόν μόλις γύρισα στο Ολυμπιακό χωριό, ήταν να ψάξω να βρω αυτόν τον Έλληνα αθλητή..

Και τον βρήκα! Σε ένα καροτσάκι..

Αυτό ήταν! Κουμπώσαμε!

Εγώ τον έκανα βόλτες στο χωριό με το καροτσάκι και εκείνος μου έκανε «πλάτες», αν τυχόν μας έβλεπε κάποιος, έπαιρνε εκείνος την γρανίτα λεμόνι που έτρωγα στα χέρια του..

Εννοείται πως σε όλη την διάρκεια της επιστροφής από Αυστραλία, την πέρασα δίπλα του, συγκεκριμένα στον διάδρομο του αεροπλάνου, για να του κάνω παρέα..

Και εκεί μου έγραψε μια αφιέρωση στο ημερολόγιο που κρατούσα εκείνες τις ημέρες..

Το αστείο μας ήταν, όταν τον είδα πρώτη φορά όρθιο, πως αν ήξερα πόσο ψηλός είσαι, δεν θα σου μιλούσα ποτέ..

Πραγματικά δίπλα του φαινόμουν σαν την μικρή αδερφή του..

Το 2004.. όταν η Άννη ήταν στο Ολυμπιακό χωριό της Αθήνας και με πήρε τηλέφωνο ένα βράδυ να μου πει ότι πεινούσε.. ο πρώτος που σκέφτηκα ήταν ο Αλέξανδρος..

Τον κάλεσα και μέσα σε λίγα λεπτά είχε κρύψει ένα γιαουρτάκι και ένα μήλο στο φυσικοθεραπευτήριο του χωριού και μου είπε να ειδοποιήσω την Άννη να πάει..

Ήταν το δικό του μήλο και το δικό του γιαούρτι που στερήθηκε για να φάει η αδερφή μου, αφού και για εκείνους το πρόγραμμα ήταν αυστηρό και εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να πάει στο εστιατόριο να της φέρει τίποτα άλλο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ερντογάν "δεν έχει δουλειά η Ελλάδα να εμπλέκεται στην περιοχή και με την Αίγυπτο". Τι είπε για τη μειονότητα

Εννοείται πως την ημέρα που αγωνίστηκε και πήρε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, ήμουν μέσα στο στάδιο και ζητωκραύγαζα σαν τρελή με περηφάνια για εκείνον..

Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν ήρθε και στο σπίτι μας στο Τάρτι και τον φιλοξενήσαμε, για να πάμε μαζί στον Ταξιάρχη να κάνει το τάμα του που πήρε το Ολυμπιακό μετάλλιο..

Δεν έχει νόημα να κάτσω να σας γράψω όσες ιστορίες θυμάμαι..

Θα σας πω ότι ήταν ο μεγάλος αδερφός που δεν είχα..

Θα σας πω ότι έπιασε τον άντρα μου και τον “απείλησε” να με προσέχει σαν τα μάτια του γιατί ξέρει Τάε Κβον Ντο και θα έχει να κάνει με εκείνον..

Δώρα μου, γυναίκα της ζωής του.. δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο σου.. κουράγιο και δύναμη για τα παιδάκια σας..

Αλέξανδρε μου.. μεγάλε μου αδερφέ..

Καλό παράδεισο..”.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Έσπασε μαμά έσπασε

Κάποιος που έχει δει τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να σπάει το πόδι του ζωντανά, σε αγώνα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, δεν μπορεί να βγάλει την εικόνα από το μυαλό του. Μια τόσο δυνατή και σπαρακτική στιγμή που έκανε τον 21χρονο τότε αθλητή από τη Θεσσαλονίκη να γίνει ακόμα πιο δυνατός. 

Τον Οκτώβριο του 1999 πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακού Αγώνες που θα γίνονταν στην Αυστραλία και έναν μήνα αργότερα έσπασε το πόδι του σε τροχαίο, καθώς πήγαινε στην προπόνηση. Μια στιγμή που θα λύγιζε οποιονδήποτε. «Δεν είχα την πολυτέλεια να σταθώ πολύ στο πώς και γιατί έγινε γιατί τον Σεπτέμβριο του 2000 έπρεπε να αγωνιστώ. Από την δεύτερη μέρα που ξάπλωσα στο κρεβάτι με σπασμένο πόδι σκεφτόμουν πώς θα γίνει να βγάλω τον γύψο όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορώ έστω να συμμετάσχω. Το ξεπέρασα αρκετά εύκολα, το δύσκολο ήταν όταν το έσπασα ξανά στους Ολυμπιακούς», δήλωσε σε μια μεγάλη συνέντευξη για τη ζωή του στο OneMan.

Ο συγκλονιστικός τραυματισμός του ήρθε σε έναν αγώνα κόντρα στον Κολομβιανό Μίλτον Κάστρο. Σε μία προσπάθειά του να αποσπάσει τον πόντο από τον αντίπαλό του, έσπασε το δεξί του πόδι. Αμέσως έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους και άρχισε να φωνάζει «Έσπασε, έσπασε μαμά». Είδε το όνειρό του για μετάλλιο να εξαφανίζεται σαν καπνός και ένας νέος γολγοθάς να ανοίγεται μπροστά του.

Taekwondo Sydney 2000 Olympic Games
Ωστόσο, εκείνος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και δεν απογοητεύτηκε από την άτυχη και σοκαριστική αυτή στιγμή και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό με τα δύο αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, που κατέκτησε αργότερα στην Αθήνα και στο Πεκίνο.

Δεν το έβαλε κάτω, αλλά γύρισε πιο δυνατός και αυτή του η επιστροφή τον καθιέρωσε. Και φυσικά όλες τις δυσκολίες τις ξεπερνούσε έχοντας τη στήριξη της οικογένειάς του.

«Αυτές οι στιγμές διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου. Ήταν ακριβώς το ίδιο σπάσιμο, στο ίδιο σημείο. Έπρεπε να κρατήσω τον γύψο τέσσερις μήνες την πρώτη φορά και τον έβγαλα στους δυόμισι. Όταν μου είχαν πει ‘έκλεισε, αλλά δεν είναι έτοιμο’ εγώ άκουσα μόνο το πρώτο σκέλος. Τον έβγαλα, ξεκίνησα τις προπονήσεις συντηρητικά μεν στην αρχή, αλλά όταν ένα κόκκαλο δεν έχει θρέψει…

Στις προπονήσεις το είχα χτυπήσει πολύ πιο δυνατά και πολύ πιο άσχημα και δεν με είχε ενοχλήσει. Στο Σίδνεϊ άνοιξε ακριβώς στο ίδιο σημείο και μάλιστα λίγο περισσότερο από την πρώτη φορά. Αναγκάστηκα να κάνω χειρουργείο και να βάλω σίδερο στο πόδι μου.

Συνολικά έχω κάνει 13 σκόρπια χειρουργεία, για να βάλεις λάμα, να βγάλεις λάμα, σε γόνατα, χέρια, κουντεπιέ, δάχτυλα», δήλωνε επίσης για να καταλήξει: «Μέχρι να σπάσει το πόδι μου στους Ολυμπιακούς ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν μπορούσα όμως πλέον να φανταστώ πως θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα και εγώ δεν θα αγωνιστώ».

Σοκαρισμένοι, με πόνο βουβό, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές του, μαθητές του αλλά και πολλοί κάτοικοι της Πολίχνης σπεύδουν από το πρωί της Παρασκευής, από τότε που έγινε γνωστός ο χαμός του Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη και αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από το γυμναστήριο του, στην Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά. 

Δεκάδες είναι τα μηνύματα των πολιτικών, των συναθλητών του αλλά και του υπόλοιπου κόσμου που με συγκίνηση τον αποχαιρετούν, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αφήνουν λουλούδια έξω από το γυμναστήριο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη
Αφήνουν λουλούδια έξω από το γυμναστήριο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο πανύψηλος Ολυμπιονίκης του μαχητικού αθλήματος, ο οποίος τις περισσότερες φορές με μεγάλη ευκολία νικούσε στα ταπί τους αντιπάλους του, έπεσε νικημένος από τον θάνατο και «έσβησε» στα μόλις 42 του χρόνια από μία σπάνια μορφή της επάρατου νόσου.

Σε αυτό το γυμναστήριο μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μάθαινε τα «μυστικά» του Τάε Κβον Ντο σε μικρούς αθλητές, χωρίς να τους αφήσει να καταλάβουν στο παραμικρό ότι εκείνος δίνει τη δική του μάχη με την αρρώστια.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των αθλητών – μαθητών του ήταν και τα δύο του παιδιά. Η 5,5 ετών κορούλα του και ο 3,5 γιος του.

Έξω από την πόρτα του γυμναστηρίου αναγράφεται ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης, το οποίο φέρει το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Εντός του γηπέδου έχει κρεμαστεί και ένα πανό με στεφανωμένη τη μορφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και μία ελληνική σημαία. Στο πανό αναγράφεται «στο γήπεδο που έχει το όνομά σου θα σε θυμόμαστε για πάντα».

Η εξόδιος ακολουθία του Ολυμπιονίκη θα τελεστεί το Σάββατο, στις 4:00 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη και ο ενταφιασμός του θα γίνει στο Φίλυρο, τόπο κατοικίας του εν ζωή, με την οικογένειά του.

Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Κ. Μητσοτάκης: Σκληρή απώλεια – Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δις αργυρό ολυμπιονίκη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. «Εκφράζω την οδύνη όλων μας για την τόσο σκληρή απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής, της έδωσε νόημα ακόμη και με τα λόγια που μας άφησε φεύγοντας από αυτή. Ήταν ένας ευγενικός πολιτικός αντίπαλος, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε με συνέπεια»

Οικονόμου: Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του» δήλωσε για τον θάνατό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  "Κιβωτός"-Θεολόγος και η γυναίκα του ξυλοφόρτωναν παιδιά. Με 2 μήνες καθυστέρηση οι έρευνες στη "Κιβωτό"

Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του.

Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του.

Νέα Δημοκρατία: Μας γεμίζει θλίψη η απώλειά του

«Η απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μας γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και κατάφερε να έχει σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση. Στην οικογένειά του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγκλονίστηκα

«Πραγματικά από καρδιάς θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Συγκλονίστηκα, δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο βαριά ασθενής και εδώ μέσα συχνά διαφωνούσαμε για τις πολιτικές μας διαφορές, που μοιάζουν τόσο ασήμαντες όμως μπροστά στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Καλό ταξίδι», σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

ΚΚΕ: Έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Θάνος Πλεύρης:Το σθένος του ήταν τεράστιο

«Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο» έγραψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη.

 

Συλλυπητήρια και από Δένδια και Βαρβιτσιώτη: Μας προκαλεί θλίψη

«Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, προκαλεί θλίψη σε όλους μας, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας μεγάλος αθλητής που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά και πάλεψε μέχρι τέλους με γενναιότητα», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter. «Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Με στίχους του Ελύτη το συγκινητικό αντίο της συζύγου του

Με ένα απόσπασμα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη αποχαιρέτησε τον σύντροφο της ζωής της Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών από μια σπάνια μορφή καρκίνου, η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη.

 

Συγκεκριμένα ανέβασε το εξής απόσπασμα: «Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς».

Η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη
Η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

Βαθιά θλίψη και οδύνη για την απώλεια ενός διακεκριμένου μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, εκφράζουν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος. :

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου μας. Σπουδαίος αθλητής της χώρας μας, έδωσε κάθε μάχη της ζωής του με ήθος, σεμνότητα και ευγένεια. Η συμμετοχή και οι διακρίσεις του στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, τιμώντας το εθνόσημο, μας γέμισαν συγκίνηση και υπερηφάνεια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Σε αυτήν επισημαίνεται ακόμα ότι «το τελευταίο μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και συνιστά παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς στον συνάνθρωπο», ενώ εκφράζονται «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε ηλικία 43 ετών.

Ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έδινε μάχη τα τελευταία 2 χρόνια με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

«Ήταν σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης»

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day για τον αθλητή που πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή και τον αγώνα που έκανε για 2 χρόνια για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διαγνώσθηκε με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει» είπε ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ειδικά όταν αφορούν νέα άτομα, ειδικά όταν αυτά αισθάνονται το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Όπως τόνισε στο Happy Day ο κ. Δημόπουλος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα φάρμακα.

Τι προκαλεί το καρκίνωμα NUT;

Προς το παρόν, οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί το καρκίνωμα NUT.

  • Πώς γίνεται η διάγνωση του καρκινώματος NUT;

Η διάγνωση του NUT γίνεται συνήθως αφού αφαιρεθεί ένα μικρό δείγμα ιστού σε μια διαδικασία που ονομάζεται βιοψία. Η διάγνωση μπορεί επίσης να γίνει μετά την αφαίρεση ολόκληρου του όγκου σε μια διαδικασία που ονομάζεται εκτομή. Στη συνέχεια, ο ιστός αποστέλλεται σε έναν παθολόγο που τον εξετάζει στο μικροσκόπιο.

  • Πώς φαίνεται το καρκίνωμα NUT στο μικροσκόπιο;

Όταν εξετάζεται στο μικροσκόπιο, ο όγκος αποτελείται από κύτταρα με μεγάλους, στρογγυλούς, ανοιχτούς πυρήνες. Το γενετικό υλικό στο εσωτερικό του πυρήνας μπορεί να περιγραφεί ως φυσαλιδώδες και μεγάλες συστάδες γενετικού υλικού που ονομάζονται πυρήνες παρατηρούνται συχνά. Οι παθολόγοι συχνά περιγράφουν τα κύτταρα του όγκου ως μονότονα επειδή όλα τα κύτταρα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Η διαίρεση των καρκινικών κυττάρων που ονομάζεται μιτωτικές μορφές και ένα είδος κυτταρικού θανάτου που ονομάζεται νέκρωση φαίνονται χαρακτηριστικά.

Μερικά από τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να παράγουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη που βρίσκεται συνήθως σε εξειδικευμένα πλακώδη κύτταρα. Οι παθολόγοι το περιγράφουν ως κερατινοποίηση και στο καρκίνωμα NUT αυτή η διαδικασία τείνει να είναι «απότομη» ή χωρίς καμία μετάβαση από τα μη κερατινοποιητικά κύτταρα όγκου.

  • Ποιες άλλες εξετάσεις μπορούν να γίνουν για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση του καρκινώματος NUT;

Η διάγνωση του NUT απαιτεί επιβεβαίωση μιας γενετικής αλλοίωσης που περιλαμβάνει το γονίδιο NUTM1. Η αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα το γονίδιο NUTM1 να συνδυάζεται με ένα άλλο γονίδιο (συνήθως BRD4 ή BRD3) για να σχηματίσει ένα νέο γονίδιο που ονομάζεται γονίδιο σύντηξης. Οι δοκιμές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό αυτής της γενετικής αλλαγής περιλαμβάνουν υβριδισμός in situ φθορισμού (FISH), αλληλούχιση επόμενης γενιάς (NGS) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (RT-PCR).

Οι παθολόγοι μπορεί να κάνουν μια άλλη εξέταση που ονομάζεται ανοσοϊστοχημεία για επιβεβαίωση της διάγνωσης. Όταν εκτελούνται, τα καρκινικά κύτταρα στο καρκίνωμα NUT είναι συνήθως θετικά για p40, p63 και κυτταροκερατίνες. Όταν εκτελούνται, τα καρκινικά κύτταρα είναι πάντα θετικά για πρωτεΐνη NUT.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ