Πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ και τον αντάμειψαν με 15.000 ευρώ για το κατόρθωμα του… δείτε γιατί…

75
5
(1)

Πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ και τον αντάμειψαν με 15.000 ευρώ για το κατόρθωμα του… δείτε γιατί…

Αποζημίωση 15.000 ευρώ επιδικάστηκε στον οδηγό οχήματος που είχε καταθέσει αγωγή εναντίον γυναίκας που ανάρτησε φωτογραφία του σταθμευμένου οχήματός του στο Facebook ενώ είχε παρκάρει σε θέση για ΑμεΑ, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Ο οδηγός αξίωνε αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς τον φωτογράφισε και δημοσίευσε την εικόνα στο Facebook.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, με την γυναίκα να γράφει στα social media πως έκανε σύσταση στον οδηγό να μετακινήσει το όχημά του καθώς είχε παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ.

Σύμφωνα με την ίδια, εκείνος διαφώνησε και τότε τον έβγαλε φωτογραφία την οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά του οδηγού, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών «επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας» και διέταξε τη διαγραφή της φωτογραφίας, την ανάρτηση της απόφασης στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και καταβολή χρηματικής ικανοποίησης, ύψους 15.000 ευρώ για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έσπασαν τα τηλέφωνα μετά την καμπάνια της ΑΕΚ. Πολλά αδέσποτα κουτάβια θα βρουν σπίτι.

«Επί αγωγής, που κατέθεσε το Δικηγορικό μας Γραφείο, κατά την εκδίκαση της οποίας παραστάθηκε ο Σταμάτης Τερεζάκης, εκπροσωπώντας τον θιγόμενο, με το σκεπτικό, ότι οι αιτιάσεις αυτές πρέπει να κρίνονται από τον φυσικό δικαστή και όχι την κοινή γνώμη, με παραβίαση μάλιστα του δικαιώματος του πληροφοριακού αυτοκαθορισμού, εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 3485/2020 απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας», σημειώνουν οι συνήγοροι του οδηγού.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ