Πάνω από 40.000 κενά για αναπληρωτές παρά τους διορισμούς. Α φάση γενικής – παράλληλης μαζί. 7.000 παραιτήσεις φέτος.

2106
3.6
(8)

Την εκτίμηση πως η Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα «τρέξει» και με την παράλληλη στήριξη διατυπώνει ο ΠΑΣΑΔ, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη εκτίμηση ότι θα συμπεριλαμβάνονται τα ΖΕΠ.

Επιπλέον, απόφαση για τα σχολεία που ήδη είχαν ΤΥ είναι προς υπογραφή, ωστόσο ο Σύλλογος εκτιμά ότι η διαδικασία θα υπερβεί την ανακοίνωση της Α’ φάσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ενημέρωση για ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ -ΤΥ στη Α’ φάση αναπληρωτών

Εκτιμούμε πως η Α’ φάση θα τρέξει ΚΑΙ με την παράλληλη, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη εκτίμηση ότι σ’ αυτήν θα βρίσκονται τα ΖΕΠ.

Η απόφαση για τα σχολεία που ήδη είχαν ΤΥ είναι προς υπογραφή, ωστόσο ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πιστεύουμε πως θα υπερβεί την ανακοίνωση της Α’ φάσης.

Θα ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο προκύψει.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

‘Όπως όλα δείχνουν, γύρω στις 10 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα έχουν καταχωρίσει τα λειτουργικά τους κενά στην εφαρμογή του ΟΠΣΥΔ προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες για την πρόσληψη των αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τρέμει το έδαφος σε Ικαρία και Αχαΐα (Αίγιο) από σεισμούς από 4,1 έως 5 ρίχτερ. Σε ανησυχία οι κάτοικοι.

Ήδη οι υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταχώρισαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΜΑΔ) και θα έχουν αποστείλει μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ, καθώς και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ στη Διεύθυνση Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Τα σενάρια

1. Εάν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των κενών να δημοσιευθεί η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, πριν από το 15Αύγουστο, και να δοθεί διορία για αιτήσεις – δηλώσεις μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

2. Το δεύτερο σενάριο είναι να δημοσιευθεί η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών αμέσως μετά τον 15Αύγουστο και να δοθεί διορία για αιτήσεις – δηλώσεις μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Την τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα αναμένεται η ανακοίνωση της α΄ φάσης προσλήψεων.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ σύμφωνα με πληροφορίες ενώ υπάρχει και σχέδιο β΄ λόγω του φετινού μόνιμου διορισμού 11.700 μονίμων εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ΕΚΑΒ απέκτησε το πρώτο 5G ασθενοφόρο με απομακρυσμένη εξέταση ασθενή κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο

Όσον αφορά στις αλλαγές στην Εγκύκλιο για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει φέτος ξεχωριστό πεδίο για τρίμηνη σύμβαση (προκειμένου να καλυφθεί εκπαιδευτικός που βγήκε σε άδεια λόγω covid) το οποίο θα το επιλέγει ή όχι, ο αναπληρωτής κατά την υποβολή της δήλωσής του.

Κενά

Σε ό,τι αφορά τα κενά, θα δημιουργηθούν πάνω από 40.000 για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μετά το μόνιμο διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών.

Και αυτό γιατί την σχολική χρονιά που πέρασε το ΥΠΑΙΘ έκανε περίπου 45.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ ήδη παραιτήθηκαν (αίτηση συνταξιοδότησης) περίπου 7.000 εκπαιδευτικοί.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3.6 / 5. Αριθμός ψήφων: 8

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ