Πάνω από 4.000 νοσηλείες με COVID αυτή τη στιγμή. 519 σε ΜΕΘ. Με 60 νεκρούς την ημέρα δεν υπάρχει άρση lockdown

35
0
()

Πάνω από 4.000 νοσηλείες με COVID αυτή τη στιγμή. 519 σε ΜΕΘ. Με 60 νεκρούς την ημέρα δεν υπάρχει άρση lockdown

Το γενικευμένο lockdown φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει τόνισε η κ. Παπαευαγγέλλου εξηγώντας ότι τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας δείχνουν τάση σταθεροποίησης της επιδημίας.

Υψηλό παραμένει το επιδημικό φορτίο στη χώρα μας ωστόσο τα δεδομένα της εβδομάδας δείχνουν ότι υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται επίσης μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που υπολογίζεται στα 45 έτη.

Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κορωνοϊό πάνω από 4.000 ασθενείς, ενώ 519 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η κ. Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Ευρώπη αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα, αλλά το κακό νέο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας «θερίζει ζωές».

Τόνισε ότι προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το lockdown στη Βόρεια Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά τα οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έως και το Σάββατο 8/5 η υποβολή αιτήσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2021 του ΟΑΕΔ

Με βάση την εμπειρία της άνοιξης πρόσθεσε, θα ανέμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση αλλά σειρά παραγόντων που συνυπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Θεοδωρικάκος

“Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη και σκληρή μάχη με έναν αόρατο αλλά επικίνδυνο εχθρό” δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. “Υπάρχει καθημερινή συνεχής παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση εδράζονται σε μεγάλο βαθμό στις εισηγήσεις των ειδικών. Ό, τι χρειαστεί θα γίνει” πρόσθεσε.

“Πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει έναν γνώμονα, την προστασία της δημόσιας ζωής” είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Σχετικά με τη λήξη του lockdown, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας.

Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Και το Πάσχα, χάρη στην πειθαρχημένη προσπάθεια όλων των Ελλήνων και τις αποφάσεις του κράτους, δεν είχαμε απώλειες. Η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο της πολιτείας και των ειδικών. Και αν θέλουμε να μετράμε κάτι αντίστροφα, μεγαλύτερη αξία έχει να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία έχει διασφαλιστεί να πάρουμε από τους πρώτους στην Ευρώπη και να δοθούν, δωρεάν, στους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στο "κόκκινο" ο ΕΦΚΑ. Μειωμένα έσοδα κατά 360 εκατ. ευρώ μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2021

Το πότε θα ανοίξει και τι έχει σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Με 60 νεκρούς την ημέρα πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί για τη λήξη του lockdown και να είμαστε συντεταγμένοι στο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε να εξάρει τη στάση αλληλεγγύης και το εθελοντικό πνεύμα, με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας που ασθενούν, των 27 νοσηλευτριών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. «Νομίζω ότι αποτελούν παράδειγμα προς όλους. Και προς την επιχειρηματικότητα και προς όλους. Όπως, επίσης, αξίζει να εξάρουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό», υπογράμμισε.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ