Οι 15 προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων (απόφαση)

893
5
(2)

Καταγράφονται παρακάτω οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη με βάση τις σχετικές αποφάσεις από τη ΓΣ και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Υποχρεωτική παρουσία όλων των μαθητών στα σχολεία, εκτός σοβαρών λόγων, όπως συμβαίνει πάγια. Να μην επαναληφθεί η προαιρετικότητα που υιοθετήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Μείωση των μαθητών στα τμήματα όλων των βαθμίδων τώρα και τα τμήματα να έχουν ως 15 μαθητές το ανώτερο.

Όχι σε συμπτύξεις, συγχωνεύσεις και κλείσιμο «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ και γιατί υπάρχει ο κίνδυνος του κορονοϊού και γιατί όλοι/ες οι μαθητές/τριες έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση και την ειδικότητά που επιθυμούν στο σχολείο τους.

Παράταση των εγγραφών στα ΕΠΑΛ μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σε όλα τα τμήματα που ήταν ανοικτά ως το τέλος Ιουνίου, όπως συμβαίνει και στα ΓΕΛ.

Όχι στις κάμερες για μετάδοση μαθημάτων από την τάξη και για απευθείας διδασκαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δικογραφία για βαριά αδικήματα εις βάρος 35 μελών Μ.Κ.Ο.. Περίπου 830 αιτούντες άσυλο στο Λαύριο

Πλήρης και έγκαιρη λειτουργία των υποστηρικτικών δομών του σχολείου, που υπολειτουργούν, για κατ΄ οίκον διδασκαλία, ενισχυτική, πρόσθετη και παράλληλη στήριξη.

Πρόσληψη τώρα του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού (εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, καθαρί-στριες κ.λπ) για να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες.

Πλήρης προστασία των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών κι όλων των άλλων εργαζόμενων σε όλη την εκπαίδευση.

Να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και αυτά της καθαριότητας για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε όλη την εκπαίδευση.

Αποκατάσταση κλειστών σχολείων και άλλων δημόσιων και δημοτικών χώρων καθώς και ενοικίαση, εξαγορά και κατασκευή όλων των αναγκαίων χώρων κι υποδομών για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Όλοι οι αναπληρωτές να προσληφθούν σε μία φάση τον Σεπτέμβριο. Κατάργηση του προσοντολόγιου Γαβρόγλου. Κάθε είδους πρόσληψη να γίνεται αποκλειστικά με τον χρόνο κτήσης του πτυχίου και το σύνολο της προϋπηρεσίας.

Κατάργηση και μη εφαρμογή του πολυνόμου Κεραμέως για την εκπαίδευση συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  250 ευρώ το εξέταστρο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλοδαπών στην Ελληνική γλώσσα, ιστορία κλπ

Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για τα ωρολόγια προγράμματα ΤΩΡΑ. Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών για το σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων και της αμάθειας.

Όχι στην κατάργηση μαθημάτων και διδακτικών αντικειμένων. Αλλαγές μόνο στην κατεύθυνση του Δημόσιου, Δωρεάν, ενιαίου σχολείου των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, για όλους τους μαθητές και με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων .

Όχι στις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών και την απειλή διαθεσιμότητας για χιλιάδες μόνιμους!

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ