Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων. Τι ζητάνε οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

517
0
()

Σχόλιο porto-rafti.gr

Οι φωτογραφίες είναι αρχείου και προστέθηκαν από το porto-rafti.gr (τόσο αυτές όσο και τα κειμενάκια) προκειμένου να φανεί ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Αν ακολουθήσετε τα links που τις συνοδεύουν θα δείτε ότι παραλίγο να σκοτωθούν 2 μαθητές στο ένα περιστατικό και 1 παιδί που έπαιζε μπάσκετ στο δεύτερο περιστατικό από τις ασυντήρητες μπασκέτες. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο τραυματισμοί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.
Κομοτηνής 14 —- 115 26 Αθήνα
www.panenosi.gr
[email protected]
ΠΛΗΡ.: Κουντούρης Τηλέμαχος 6939415171
Μακεδών Νικόλαος 6972093097

Αθήνα, 06-08-2019
Αρ. Πρωτ.: 34

“ΑΜΕΣΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ”

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με ανακοίνωση του καλεί τους συναρμόδιους φορείς Δήμους, Υπ. Παιδείας και Εσωτερικών να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων αρμοδιότητας τους

Φωτό (16/9/2014): από μπασκέτα που έπεσε πάνω σε 2 μαθητές σε σχολείο του Αλίμου: Είχαν Άγιο οι δύο μαθητές του 2ου Λυκείου Αλίμου ( Ελευθερίου Βενιζέλου 4, στο Άνω Καλαμάκι) όταν μετά από κάρφωμα ξεκόλλησε η μπασκέτα από τη βάση της και έπεσε πάνω τους! Ο ένας χτύπησε στο κεφάλι (του έκαναν 4 ράμματα στο νοσοκομείο) και ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Δείτε αναλυτικα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πρόεδρος ΕΟΔΥ "καλώς άνοιξαν τα σχολεία". Κεραμέως "31.000 κρούσματα θα φέρνανε 310.000 νέες μολύνσεις"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου φοιτητή, ύστερα από πτώση μπασκέτας σε υπαίθριο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου, επαναφέρει το ζήτημα  της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, και καλεί τις πολιτικές ηγεσίες  των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

φωτό 7/2019: Απίστευτο περιστατικό νωρίτερα το απογευμα στη μπασκέτα του Δημοτικού σχολείου Διπόταμου. Την ώρα που έπαιζαν μπάσκετ τα παιδιά του χωριού η μπασκέτα αποκολλήθηκε τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά ένα παιδί που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειε

1. Διενέργεια ελέγχων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στις αυλές, τις κλειστές αίθουσες γυμναστικής και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων, και εκτέλεση το συντομότερο δυνατόν, όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όσες από αυτές εντοπιστούν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλείς ενόψει της έναρξης της νέας  σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σε κτίριο ερείπιο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου. Γονείς καταγγέλλουν στατική ανεπάρκεια από το 2019

2. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ