Οι δάσκαλοι θα δουν τον κύριο πίνακα ειδικής να αδειάζει. 6.200 αναπληρωτές στην παράλληλη σήμερα

2333
5
(2)

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτση ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν στην Α΄ φάση θα ξεπερνάει τις 32.000.

Σε δήλωσή του στο alfavita.gr σήμερα ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης σημείωσε:

“Ο σημερινός αριθμός προσλήψεων αποδεικνύει ότι επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης και αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τα δυο τελευταία χρόνια, εκ των οποίων οι 8.500 φέτος και παράλληλα σήμερα ανακοινώνουμε την πρόσληψη του μεγαλύτερου αριθμού αναπληρωτών που έχει γίνει ποτέ στην Α΄ κιόλας φάση προσλήψεων.

Καλύπτουμε το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, αλλάζουμε το σχολείο στην πράξη, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με επιμόρφωση εκπαιδευτικών, με αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και εισαγωγή νέων θεσμών και δράσεων”.

Στον επικουρικό πίνακα των δασκάλων αναμένεται να μπει, κατά πάσα πιθανότητα, η α ‘ φάση προσλήψεων, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας Αναπληρωτές δάσκαλοι.

Αυτό καθώς οι  αναμενόμενες προσλήψεις θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους δασκάλους που βρίσκονται στον κύριο πίνακα της ειδικής, οπότε «είναι σίγουρο πως θα εξαντληθεί ο κύριος πίνακας από την πρώτη φάση και θα μπει στον επικουρικό. Δύσκολο βέβαια να εξαντληθεί κι αυτός και να μπει στον πίνακα γενικής»

Η ανάρτηση

📊Ο νέος κύριος πίνακας ειδικής έχει 5.378 δασκάλους και σύμφωνα με ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ θα προσληφθούν περίπου 6.200 άτομα στην παράλληλη, 450 σε ειδικά/τ.ε. και 100 σε ΚΕΔΑΣΥ.

✅Είναι σίγουρο λοιπόν πως θα εξαντληθεί ο κύριος πίνακας από την πρώτη φάση και θα μπει στον επικουρικό. Δύσκολο βέβαια να εξαντληθεί κι αυτός και να μπει στον πίνακα γενικής.

‼️ Αυτές οι προσλήψεις στην ειδική θα βοηθήσουν και τον πίνακα γενικής να προχωρήσει πολύ περισσότερο από τους 2.356 που θα προσληφθούν.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επίσης θα αποσταλεί από το ΥΠΑΙΘ το σχετικό SMS ενημέρωσης στους προσληφθέντες.

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας:

-Σήμερα, στις 26 Αυγούστου να ανακοινωθούν – εκτός απροόπτου – τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές.

-Στις 31 Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

-Από την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.

-Μέχρι Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα σχολεία στα οποία τοποθετούνται οι αναπληρωτές.

Από Τρίτη 6 έως και Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία στα οποία προσλήφθηκαν.

Συνολικά φέτος αναμένεται – κατά πληροφορίες – να προσληφθούν 40.000 με 42.000 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή καθώς τη χρονιά που πέρασε είχαν προσληφθεί περίπου 44.000 ενώ ήδη έφυγαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000.

Η επεξεργασία όλων των στοιχείων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων, μέχρι το απόγευμα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ