Οδηγίες CDC για τους πλήρως εμβολιασθέντες. Αρθρογράφος της Washington Post εκθειάζει το προσωπικό των ελληνικών νοσοκομείων

95
0
()

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) συνέστησαν σήμερα ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί, χωρίς να φορούν μάσκες, όμως ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τις φοράνε εκτός της οικίας τους.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, πως τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί μπορούν να συναντώνται με μη εμβολιασθέντες, που ανήκουν σε ομάδες χαμηλού κινδύνου από ένα νοικοκυριό, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Αντιθέτως, τα πρόσωπα που έχουν εμβολιαστεί και συναντώνται με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, από περισσότερα από ένα διαφορετικά νοικοκυριά, θα πρέπει να συνεχίζουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης στους δημόσιους χώρους, να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις μεγάλες συναθροίσεις.

«Εάν οι παππούδες έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να επισκεφθούν την κόρη τους και την οικογένειά της, ακόμα κι αν αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί», από τη στιγμή που δεν παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου, επίφοβους να προσβληθούν από σοβαρές μορφές της Covid-19, εξήγησε η Γουαλένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έως την Τρίτη η καταγραφή λειτουργικών κενών για προσλήψεις πάνω από 8000 εκπαιδευτικών στη β φάση στις 24/9

Οι οδηγίες αυτές έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί να επανέλθουν με ασφάλεια σε πιο κανονικές δραστηριότητες και επαφές με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους, την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί ευρέως.

Οι συστάσεις αυτές διατυπώνονται την ώρα που περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 9.2% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχουν πλήρως εμβολιαστεί με εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία έχουν αναπτύξει οι Pfizer Inc/ BioNTech, Moderna Inc και Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.

Σχεδόν το 18% του αμερικανικού πληθυσμού, ήτοι 58,9 εκατομμύρια ενήλικες έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Τα εύσημα από ρεπόρτερ της Washington Post για το βοηθητικό προσωπικό των ελληνικών νοσοκομείων

Την προσφορά του προσωπικού των νοσοκομείων εκθειάζει συντάκτης της Washington Post, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Μάλιστα, ο Kenneth Dickerman στέκεται κυρίως στο προσωπικό που όπως λέει, η προσφορά του δεν αναγνωρίζεται, όπως οι καθαριστές και οι καθαρίστριες.

«Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μία από τις πιο παραγνωρισμένες δουλειές για να μας κρατήσουν ασφαλείς στα νοσοκομεία», γράφει ο συντάκτης, με το δημοσίευμα να πλαισιώνεται από φωτογραφίες του Θανάση Σταυράκη για το Associated Press, μέσα σε ελληνικά νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Aπό Δευτέρα αναρτώνται τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ. 7.500.000 "λογαριασμοί" θα εκδοθούν.

«Αξίζουν αναγνώριση, την οποία σπάνια παίρνουν. Δεν έχω δει πολλά τον τελευταίο χρόνο ή ακόμη και χρόνια για τον ρόλο που παίζουν και έπαιζαν. Όμως, όσο έψαχνα για να μοιραστώ μαζί σας, συνάντησα τη συλλογή του φωτογράφου του Associated Press Θανάση Σταυράκη, που τεκμηριώνει τις δουλειές των καθαριστών, ειδικά αυτών που εργάζονται σε κλινική ΜΕΘ στην Ελλάδα», αναφέρει.

washington_post_nos

Ο συντάκτης εκφράζει μέσω της Washington Post την ευγνωμοσύνη τους για το έργο τους, κάτω από ιδιαίτερα αγχωτικές περιστάσεις και διασφαλίζουν ότι προσέχονται τα μικρά πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πολύ μεγάλα και πολύ σημαντικά, ώστε οι ασθενείς σαν κι αυτόν να πάρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

«Και παρόλο που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ελληνικό νοσοκομείο, βλέπω σε αυτούς τόσο πολλούς από τους ανθρώπους που διασφάλισαν ότι το δωμάτιό μου ήταν καθαρό και διασφάλιζαν την τροφή μου», αναφέρει, προσθέτοντας ότι αξίζουν πράγματι μεγάλη αναγνώριση και ευγνωμοσύνη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ