Ξεκίνησε η πρώτη δίκη για το Ελληνικό αθλητικό #MeToo. Στο πλευρό της 22χρονης (τότε ανήλικης) η Σοφία Μπεκατώρου

10
0
()

Άρχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για την υπόθεση της 22χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, η οποία κατήγγειλε για βιασμό τον προπονητή της όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 ετών. Παρούσα στο δικαστήριο η Σοφία Μπεκατώρου.

Η πλευρά της 22χρονης, σήμερα, αθλήτριας αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων θυρών για λόγους προστασίας της. Στο πλευρό της η Σοφία Μπεκατώρου από την πρώτη στιγμή.

Η νεαρή αθλήτρια έφτασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από την οικογένεια της, τους γονείς και την αδελφή της, ενώ λίγο αργότερα προσήλθε και η Ολυμπιονίκης Σόφια Μπεκατώρου προκειμένου να καταθέσει και αυτή στη διαδικασία καθώς προτάθηκε από την πλευρά της αθλήτριας ως μάρτυρας κατηγορίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο.

Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισαν και οι συνήγοροι του

Ο προπονητής, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021, δικάζεται για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει τα δώδεκα χρόνια, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι η ανήλικη συναινούσε στις σεξουαλικές πράξεις και ήταν μεγαλύτερη των 12 ετών.

Το αηδιαστικό του σχέδιο

Ο κατηγορούμενος φέρεται από το έτος 2009 να είχε καταστρώσει το «εγκληματικό σχέδιο« του, φροντίζοντας να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των γονιών της ανήλικης αθλήτριας την οποία προπονούσε στον Ιστιοπλοϊκό ‘Όμιλο Ωρωπού.

Πρώτη φορά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, ο κατηγορούμενος φέρεται να εκδήλωσε τη γενετήσια επιθυμία του στην ανήλικη αθλήτρια το καλοκαίρι του 2010 σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Γαλαξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μετά από τιμητική διέλευση πάνω από την Ακρόπολη προσγειώθηκαν τα Rafale. Πως τα υποδέχθηκε η 332η Μοίρα "Γεράκι"

Το κορίτσι από φόβο, καθώς εκείνος της ασκούσε ψυχολογική βία λέγοντας της ότι δε θα την πίστευε κανείς, δε μίλησε τότε. Την επόμενη χρόνια, πάλι στους ίδιους αγώνες, ο προπονητής εξανάγκασε την κοπέλα σε συνουσία παρά τη θέλησή της.

Για δύο χρόνια το κορίτσι έζησε τον απόλυτο…εφιάλτη.

Όλα αυτά συνεχίστηκαν μέχρι το 2013 όταν και το κορίτσι αφού πλέον είχε αλλάξει προπονητή μίλησε στους γονείς της.

Εκείνοι απευθύνθηκαν άμεσα στον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και ενημέρωσαν τη διοίκηση του ναυτικού ομίλου της περιοχής, η οποία απομάκρυνε τον κατηγορούμενο από τη θέση του προπονητή ενώ τελικά δεν προέβησαν σε έγγραφη καταγγελία φοβούμενοι για τις συνέπειες που είχε η ποινική διαδικασία στη ζωή του παιδιού τους.

Τι ισχυρίζεται ο προπονητής

Ο 38χρονος προπονητής εξαρχής έχει παραδεχτεί -ακόμα και σε συνεντεύξεις τους-τις σεξουαλικές σχέσεις του με την ανήλικη αθλήτρια υποστηρίζοντας ότι εκείνη, ακόμα και από την περίοδο που ήταν στο δημοτικό (!), διεκδικούσε την προσοχή του με διάφορους τρόπους, δίνοντας του δώρα, πειράζοντας τον και προσπαθώντας να είναι συνέχεια κοντά του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος στην απολογία του έκανε λόγο για…ολοκλήρωση της «σχέση» τους, μιλώντας σαν να μην πρόκειται για ένα ανήλικο κορίτσι ενώ ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία η κόρη της και εκείνος κάποια ημέρα στο μέλλον να παντρευτούν.

«Όλα αυτά γινόντουσαν και έδειχνε να θέλει σαν τρελή, να βρισκόμαστε ερωτικά παντού, να κάνουμε έρωτα όπου μπορούσαμε, η ίδια μου πρότεινε μέρη για να κάνουμε έρωτα χωρίς να μας αντιληφθούν, ήταν πολύ παρορμητική λόγω της ηλικίας της, εγώ έπρεπε πολλές φορές για να την συγκρατώ για να μην το μάθει ο πατέρας της και με σκοτώσει» ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, μη μπορώντας ωστόσο να εξηγήσει γιατί οι γονείς του κοριτσιού απευθύνθηκαν τελικά στην αστυνομία όταν έμαθαν τι συνέβαινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πρόγραμμα επιδότησης νέων ηλεκτρικών συσκευών. Ποιες συσκευές θα ενταχθούν, πότε η έναρξη του.

«Ορόσημο» χαρακτήρισε την πρώτη δίκη του ελληνικού MeToo που ξεκίνησε σήμερα, η Σοφία Μπεκατώρου σε δηλώσεις της μετά το τέλος της σημερινής διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ.

Όπως ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας που θα καταθέσει για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας από τον προπονητή της:

«Η σημερινή δίκη είναι πολύ συμβολική, βρίσκομαι εδώ για να σταθώ στην Αμαλία με κάθε τρόπο. Είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικάσιμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι η Δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί.

Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα. Ωστόσο νομίζω ότι η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και όσοι άνθρωποι είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δεν θα κλείσουν τα στόματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».

Η ίδια η νεαρή αθλήτρια σε δήλωση της εξέφρασε την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο τής καταγγελίας βίας που έχουν υποστεί, όπως έκανε και η ίδια με την συμπαράσταση της Σοφίας Μπεκατώρου. «Είναι μια επώδυνη διαδικασία, είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε, όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν» είπε η ιστιοπλόος.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ