Ξεκίνησαν (κατά την Υφυπουργό Παιδείας) οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή. Επαναφορά της ποινής διετούς αποκλεισμού.

597
0
()

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κενά εκπαιδευτικών στις απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και στις ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας.

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» παραχώρησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών τονίζοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διορισμοί των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με στόχο να φτάσουν τις 4.500, ενώ συμπλήρωσε πως ξεκίνησε και η προκήρυξη για τη Γενική Αγωγή, μετά από δέκα χρόνια.

Μιλώντας για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε 2650 εκπαιδευτικούς που είτε παραιτήθηκαν είτε δεν ανέλαβαν χρέη και παραδέχθηκε το κενό του καθηγητή πληροφορικής στην Κάσο, σημειώνοντας ότι έγινε τρεις φορές πρόσληψη και έφυγαν όλοι.

«Από τις 7 Ιανουαρίου προχωράμε στην ονομαστική κλήση εκπαιδευτικών ανά κενό, στις περιοχές που υπάρχουν ανάγκες, για να μπορέσουν να καλυφθούν και τα τελευταία».

Η ονομαστική κλήση, κατά τη Σοφία Ζαχαράκη σημαίνει «ότι αν δεν πάει ο εκπαιδευτικός, θα έχει δύο χρόνια αποκλεισμό από τους διαγωνισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μακρή "10.000 λιγότερα κρούσματα με σχολεία ανοιχτά και με ελέγχους". Κενά και αναπληρώσεις εκπαιδευτικών

Η ίδια σημείωσε ακόμη πως η διπλή μοριοδότηση για τις απομακρυσμένες περιοχές έχει καταργηθεί από τον Κώστα Γαβρόγλου, καθώς και ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλώσεις. «Θα προσπαθήσουμε οι αναπληρωτές να είναι νωρίτερα στη θέση τους», είπε.

Σχετικά με τις ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας, είπε πως «οι σχολικές επιτροπές που διαχειρίζονται το θέμα έχουν πάρει τις δόσεις» για τον εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο και διαβεβαίωσε πως όπου χρειαστεί θα παρέμβει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα φαινόμενα τύπου «Ρουβίκωνα» σε πανεπιστημιακές σχολές, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση έβαλε μία διάταξη, ώστε να μπορούν τα ΑΕΙ να διαχειριστούν το θέμα, αναφερόμενη στην κατάργηση του ασύλου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ