Νοσηλεύτριες τα άφησαν όλα πίσω και πάνε να συνδράμουν. Τι λέει 25χρονη Εθελόντρια Σαμαρείτισα του Ε.Ε.Σ. Άρτεμις

29
0
()

Νοσηλεύτριες τα άφησαν όλα πίσω και πάνε να συνδράμουν. Τι λέει 25χρονη Εθελόντρια Σαμαρείτισα του Ε.Ε.Σ. Άρτεμις

Η είδηση ότι 10 εθελόντριες από την Κρήτη ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Μία από τις εθελόντριες που ενσωματώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι η Αρτεμις Νικηφόρου.

Η 25χρονη από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της άρσης βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την αθλήτρια του συλλόγου Αρκάδι Ρεθύμνου και εξήγησε πώς αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη στη μάχη κατά του κοροναϊού

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος», δήλωσε αρχικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής».

Η 25χρονη νοσηλεύτρια από την Κρήτη που πήγε εθελόντρια στη μάχη για τον κοροναϊό  στη Θεσσαλονίκη

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο:

«Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».

Η Αρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην άρση βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η ΙΑΤΑ ζητάει από την Ε.Ε. να αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη. 1,5 δισ. δόσεις εμβολίων θα περισσέψουν στην Ε.Ε.

«Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Είναι η πιο νεαρή εθελόντρια από τις δέκα νοσηλεύτριες που μετέβησαν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας που ασφυκτιούν από κρούσματα κορωνοϊού και διασωληνωμένους. 

Η 25χρονη Άρτεμις Νικηφόρου εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και προσφέρει απλόχερη βοήθεια στους συνανθρώπους της ως εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η νεαρή νοσηλεύτρια που είναι και αθλήτρια της άρσης βαρών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έδινε μάχη μαζί με συναδέλφους της να απεγκλωβίσει και να καθαρίσει από τις λάσπες τις περιουσίες των ανθρώπων που επλήγησαν από τους χειμάρρους λάσπης στην Χερσόνησο της Κρήτης.

«Φοβήθηκα αρκετά»

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ’ αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής». Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο μίλησε για την υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».

Η Αρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην Άρση Βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου , πάω για τρέξιμο αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Μανώλης Ραπτάκης: «Τιμή μου»

Ο ομαδάρχης της Άρτεμις, Μανώλης Ραπτάκης γράφει στον προσωπικο του λογαριασμό για τη νεαρή εθελόντρια: «Τιμή μου… Η Άρτεμις είναι ένα νέο κορίτσι, όμορφο, γελαστό, ευγενικό. Και εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Της είπε ότι ήταν δημοτικός υπάλληλος και διαζευγμένος αλλά ήταν παπάς και παντρεμένος!

Την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν μαζί στη Χερσόνησο.

Σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη σαν νοσηλεύτρια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τιμή μου που σε γνωρίζω, που ανήκεις στο τμήμα που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος. Δίνεις αξία και νόημα σε αυτή μου την ιδιότητα. Σε ευχαριστώ», καταλήγει ο κ. Ραπτάκης.

Χριστίνα Χαρατσάρη: «Ιδιαίτερη περηφάνια γι αυτό το 24χρονο κορίτσι»

Η συνάδελφός της στον Ερυθρό Σταυρό και δικηγόρος, Χριστίνα Χαρατσάρη γράφει επίσης για την νεαρή εθελόντρια: «Εκτίμηση και σεβασμός για τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις αφήνοντας τα σπίτια τους για να επιτελέσουν το ανθρωπιστικό τους έργο.

Για την Ερυθροσταυρική μας οικογένεια όμως ιδιαίτερη περηφάνια γι αυτό το 24χρονο κορίτσι που πριν από μια εβδομάδα βουτηγμένη στις λάσπες βοηθούσε με τους συναδέλφους στην μεγάλη καταστροφή στην Κρήτη και σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει σε αυτή την υγειονομική κρίση. Συγχαρητήρια στους γονείς που μεγάλωσαν αυτό το παιδί με αρχές και αξίες και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνει στην Ερυθροσταυρική μας οικογένεια.

Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα δοθούν από τον ΕΕΣ τα εύσημα σε αυτό το νέο κορίτσι, στην συνείδηση των συναδέλφων της όμως θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση», τόνισε στην ανάρτησή της.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ