Νέο παραλήρημα Τραμπ “κρατήθηκε σκόπιμα μυστική η ανακοίνωση για το εμβόλιο”. Από τον Λευκό Οίκο στην φυλακή;

74
5
(1)

Νέο παραλήρημα Τραμπ

“κρατήθηκε σκόπιμα μυστική η ανακοίνωση για το εμβόλιο”.

Από τον Λευκό Οίκο στην φυλακή;

Τα «πυρά» του Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκαν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)  και ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι υπήρξε σκόπιμη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις για το εμβόλιο προκειμένου να μην καρπωθεί ο ίδιος τη νίκη, όπως αναφέρει.

Η Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Βiontech ανακοίνωσαν χθες ότι το εμβόλιο που παρασκεύασαν αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης, και βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικασιών προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα για έγκριση από την FDA.

Νέο παραλήρημα Τραμπ

“κρατήθηκε σκόπιμα μυστική η ανακοίνωση για το εμβόλιο”.

Από τον Λευκό Οίκο στην φυλακή;

Σύμφωνα με τον Τραμπ ωστόσο, η ανακοίνωση κρατήθηκε σκόπιμα μυστική πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Η FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια ΝΙΚΗ Εμβολίου, πριν από τις εκλογές, έτσι αντίθετα βγήκε πέντε ημέρες αργότερα – Όπως είχα πει!»

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Πρόεδρος, δεν θα είχατε το εμβόλιο για άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε ο FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές!» ισχυρίστηκε σε μια σειρά tweets.

 

«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοινώνανε ένα εμβόλιο μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν.

Ομοίως, η FDA θα έπρεπε να το είχε ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σώσει ζωές!» είχε αναφέρει νωρίτερα ο Τραμπ.

Ερμητικά αποκλεισμένο και αυστηρά φυλασσόμενο παραμένει το Trump Tower, το στρατηγείο του Ντόναλντ Τραμπ στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

«Δεν νομίζω να επιστρέψει ποτέ ο ίδιος ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη», λέει ο Ντέιβιντ Νάσαου, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Οι New York Times εκτιμούν ότι τον απερχόμενο πρόεδρο περιμένουν κατηγορίες ή τουλάχιστον δικαστική έρευνα σε περίπου τριάντα υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα. «Δεν είναι παράξενο που ο Τραμπ κάνει ό,τι μπορεί για να γαντζωθεί στην εξουσία», συμπεραίνει ο Νάσαου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ηλιούπολη - Και δεύτερη καταγγελία από νεαρή κοπέλα για τον βιαστή και προαγωγό αστυνόμο

Από την άλλη πλευρά το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τραμπ, ακόμη και αν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, θα επιδιώξει την επανεκλογή του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times Ντέιβιντ Ένριχ, εξειδικευμένο στο τραπεζικό ρεπορτάζ, «αυτό και μόνο τον καθιστά στόχο για τους ανακριτές, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί και να έλεγαν ότι, εντάξει, δεν είναι πια πρόεδρος, ας μην επιμείνουμε σε όλες αυτές τις υποθέσεις…»

Μετά τον Γουάινστιν, ο Τραμπ;

Πολλούς και φανατικούς φίλους έχει ο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα

Πολλούς και φανατικούς φίλους έχει ο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για πιθανή εμπλοκή των επιχειρήσεων Τραμπ σε τραπεζική και ασφαλιστική απάτη.

Πρόκειται για έναν σχολαστικό και επίμονο δικαστικό λειτουργό, που έχει συνδέσει το όνομά του, μεταξύ άλλων, με την καταδίκη του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ.

Ήδη ο Βανς προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ. «Υποθέτω ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα για τους ανακριτές, εφόσον ο Τραμπ δεν θα καλύπτεται πλέον από τη δικαστική ασυλία», λέει ο Ντέιβιντ Ένριχ.

Δεν πρόκειται μόνο για ποινικές υποθέσεις. Μία σοβαρή εκκρεμότητα, τονίζει ο Ένριχ, είναι και τα ανοιχτά δάνεια του απερχόμενου προέδρου. «Στα επόμενα τέσσερα χρόνια πρέπει να αποπληρώσει δάνεια άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα περισσότερα από τα οποία έχει δώσει προσωπικές εγγυήσεις», λέει ο αναλυτής των New York Times.

«Αν δεν πληρώσει, τότε οι πιστωτές του- και κυρίως η Deutsche Bank- θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον του, προχωρώντας ακόμη και σε κατάσχεση της περιουσίας του…» Η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστορικό Ντέιβιντ Νάσαου, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αφήνουν να εννοηθεί οι αγορασμένες διαφημιστικές πινακίδες με το όνομά του σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εξοντωτική ποινή για απόπειρα βιασμού. Θα πλένει και θα σιδερώνει ασπρόρουχα 2.000 γυναικών για 6 μήνες

Σε αυτό συμφωνεί ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμων Νταγκ Μούτσιο, λέγοντας ότι «κανείς πλέον δεν θέλει να κάνει δουλειές με τον Τραμπ και κανείς δεν θέλει να του δανείσει χρήματα…». Πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου N-TV αναφέρει ότι ο Τραμπ είναι πελάτης της Deutsche Bank εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ έχει λάβει δάνεια που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Καταφύγιο στη Φλόριντα

Μεγαλοπρεπής διακόσμηση στο εσωτερικό του Trump Tower στη Νέα Υόρκη

Μεγαλοπρεπής διακόσμηση στο εσωτερικό του Trump Tower στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τη γερμανική τηλεόραση (ARD) ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι να εγκατασταθεί ο απερχόμενος πρόεδρος στην πολιτεία της Φλόριντα, όπου άλλωστε έχει ήδη δηλώσει την κύρια κατοικία του.

Ο Ντέιβιντ Νάσαου εκτιμά ότι ο Τραμπ θα ιδρύσει έναν νέο, δικό του δημοσιογραφικό οργανισμό, καθώς «δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε τον Μέρντοχ, ούτε το Fox News. Θα ασκήσει τρομερή πίεση στους Ρεπουμπλικανούς εκβιάζοντάς τους ότι αν δεν δείξουν απόλυτη αφοσίωση στο πρόσωπό του, θα αρχίσει κι εκείνος να καταφέρεται εναντίον τους».

Πολλοί εκτιμούν ότι οι δικαστικές έρευνες θα προχωρήσουν και σε πολλές περιπτώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο, ελάχιστοι ωστόσο πιστεύουν ότι τελικά ο απερχόμενος πρόεδρος θα βρεθεί στη φυλακή.

«Σε τελική ανάλυση δεν θα ήταν καλό για κανέναν να φυλακιστεί ο Τραμπ» λέει ο ιστορικός Ντέιβιντ Νάσαου. «Σε αυτήν την περίπτωση θα γινόταν ‘μάρτυρας’ για τις επόμενες γενιές, θα δίχαζε ακόμη περισότερο το έθνος και τελικά θα έβγαινε ο ίδιος ωφελημένος από αυτή την ιστορία».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ