Νέες προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ

39
23901431
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, άναψε το «πράσινο φως» για μια σειρά από νομοσχέδια που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ αυτών, το ν/σ «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π., αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης.

Αυτό θα γίνει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το επιβάλλουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Θυμίζουμε, ότι η aftodioikisi.gr είχε προαναγγέλλει αυτή την εξέλιξη κάνοντας λόγο για 1.012 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία.

Να σημειωθεί, ότι ήδη είναι γνωστές οι 258 προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, για τις οποίες υπήρχε συζήτηση αν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ή απλώς με την εποπτεία του, όπως και, τελικώς, αποφασίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΑΣΕΠ - Αναμορφωμένοι τελικοί πίνακες κατάταξης 2ΕΑ και 1ΕΑ / 2019

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ