Νέα προβλήματα στην μοριοδότηση πτυχίων στην προκήρυξη 3ΕΑ/2019. Ελλιπής η μοριοδότηση σε μερικές περιπτώσεις

1408
0
()

Μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 έχει προκύψει μια πληθώρα προβλημάτων.

Αυτή η επιστολή αποσκοπεί στην έκθεση των επιχειρημάτων των υποψηφίων που το βασικό τους πτυχίο (ΠΕ61 και ΠΕ71) ή το μεταπτυχιακό τους μοριοδοτήθηκε ελλιπώς .

Κοινώς ενώ μέσα στην αίτηση του ΑΣΕΠ δηλώνεται, δεν μοριοδοτείται με τα 20 μόρια όπως ορίζεται από την προκήρυξη.

Το πρόβλημα προέκυψε καθώς αρκετοί από τους υποψηφίους (περίπου 250 από τη πρωτοβάθμια με τον αριθμό να αυξάνεται κατά πολύ με την πρόσθεση των υποψηφίων της δευτεροβάθμιας) ενώ δήλωσαν κανονικά και όπως προβλεπόταν το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό τους δεν πάτησαν τον αριθμό 1 κάτω από το πεδίο ‘’Αριθμ. Μεταπτ. τίτλων ή για ΠΕ61, ΠΕ71 πτυχίο με ειδική κατεύθυνση’’.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στους συγκεκριμένους υποψήφιους να μην προσμετρηθούν τα 20 μόρια του βασικού τίτλου σπουδών Ειδικής Αγωγής ΠΕ61 και ΠΕ71 αλλά και του μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι ο βασικός τίτλος σπουδών ΠΕ 61 και ΠΕ71, όπως και το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής εμφανίζονται καταχωρημένα και οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στους κύριους πίνακες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  106 τα σχολεία με κρούσματα κοροναϊού. Μεταφορά διαγωνισμάτων. Οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν αποτελεσματικά λέει ο ΠΟΥ

Παραθέτουμε τα επιχειρήματα μας προς αποκατάσταση της παραπάνω αδικίας/αδυναμίας του συστήματος:

Το μεταπτυχιακό και το πτυχίο είναι βασικά προσόντα που είναι ήδη περασμένα στο σύστημα.

Ζητάμε να μοριοδοτηθεί ήδη καταχωρημένο προσόν και όχι να προστεθεί νέο προσόν.

Στην προσμέτρηση μορίων του διδακτορικού δεν ίσχυε κάτι ανάλογο με το μεταπτυχιακό, καθώς το διδακτορικό δηλωνόταν μόνο μία φορά και όχι και στον πίνακα μοριοδότησης.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης θα έπρεπε να σταματάει και να μην ολοκληρώνεται η υποβολή της, εφόσον ήταν ήδη επιλεγμένο το μεταπτυχιακό ή το βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής, αλλά δεν είχε καταχωρηθεί ο αριθμός 1.

Το σύστημα προφανώς δεν έκανε διασταύρωση στοιχείων ούτε και υπήρξε πρόβλεψη, ώστε να εντοπιστεί η παράλειψη, να αναγνωριστεί ως σφάλμα και να προστατεύσει τους αιτούντες. Κάτι που συμβαίνει στην ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων άλλων δημόσιων φορέων. Το επίμαχο πεδίο για το μεταπτυχιακό και για τους ΠΕ71 και ΠΕ61, στο οποίο και παραλείφθηκε η καταχώρηση του 1, δημιούργησε σύγχυση, καθώς πτυχίο και μεταπτυχιακό αναφέρονταν σε ένα κοινό πεδίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέα ειδική προκήρυξη για προσλήψεις αναπληρωτών με καταληκτική ημερομηνία 28/1. 49.000 προσλήψεις έως τώρα

Επίσης, η επιλογή του 1 στο σχετικό πεδίο, έπρεπε να αποθηκεύεται και στη συνέχεια ο υποψήφιος να επιλέγει το επόμενο προσόν.

Σε αντίθετη περίπτωση, η καταχώρηση του 1, υπήρχε περίπτωση να χαθεί ή να αλλάξει, κάτι που δεν διευκρινιζόταν στις οδηγίες.

Μετά την αναφορά των παραπάνω ζητάμε να γίνουν δεκτές οι όποιες ενστάσεις κατατεθούν στον ΑΣΕΠ για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίζοντας να πιστεύουμε στον μη τιμωρητικό χαρακτήρα του ΑΣΕΠ, καθώς αυτή η παράλειψη θα συνοδεύει τους εκπαιδευτικούς κατακεραυνώνοντας τη θέση τους στους πίνακες για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου του επερχόμενου κλειδώματος των πινάκων.

Ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ