Μητσοτάκης – Στο 75% της βαθμολογίας της σχολής ο «κόφτης» για τις μετεγγραφές φοιτητών

25
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Νέες προϋποθέσεις για το δικαίωμα μετεγγραφές των φοιτητών αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τη βαθμολογία των φοιτητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

[…] ναι, οι αλλαγές στην Παιδεία θα πλαισιωθούν και από ένα νέο σύστημα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια. Η σημερινή κατάσταση, όπου ένας φοιτητής μπαίνει σε μία σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία και μεταφέρεται σε μία άλλη όπου εισάγονται κάποιοι με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς θα λήξει. Είναι άδικο για όλους αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν και εισήχθησαν σε σχολές με υψηλούς βαθμούς. Στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό θα κάνουμε πράξη.

Σχετικά με ζητήματα εκπαίδευσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης:

Σύντομα θα λαμβάνει κι έναν μοναδικό αριθμό που θα τον εξυπηρετεί ή θα την εξυπηρετεί σε όλες τις συναλλαγές της ζωής του. Αυτό το Ελληνόπουλο θα σπουδάζει, αύριο, σε ένα σχολείο με σύγχρονα μαθήματα, ψηφιακές δεξιότητες και ξένες γλώσσες. Θα το διδάσκουν εκπαιδευτικοί που θα επιμορφώνονται και θα αξιολογούνται μαζί με τα σχολεία τους. Η τεχνική Παιδεία θα προσφέρει εξειδικευμένη και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Και από τα πανεπιστήμια, όπου ήδη ξεκίνησαν τα ξενόγλωσσα τμήματα και οι διεθνείς συνεργασίες, θα αποφοιτούν στελέχη για τις επιχειρήσεις, που θα αυξάνουν τον εθνικό πλούτο.

Αναλυτικά η ομιλία του:

Ευχαριστώ πολύ κύριοι Πρόεδροι, κυρίες και κύριοι,

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ