Μητσοτάκης – Ανέλυσε το δόγμα της Ν.Δ. για σχολεία και πανεπιστήμια. Δείτε τι είπε

76
0
()

Αναφερόμενος στην ανάγκη πάταξης της ανομίας ο Πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση δίνει στο κράτος τον αληθινό του ρόλο που προφυλάσσει την ατομική ελευθερία, ως προαπαιτούμενο της κοινής ευημερίας.

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας και η πολιτεία οφείλει να το παρέχει σε όλους

«Στη βαριά κρίση της τελευταίας δεκαετίας η ανομία θεωρήθηκε δικαίωμα αντίστασης απέναντι στη φτώχεια και γιατρικό στην α λά καρτ εφαρμογή των νόμων από το ίδιο το κράτος.

Δεν υπάρχει, όμως, ελεύθερος πολίτης αν δεν αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι και τη γειτονιά του. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα, βασικό, κοινό και αναφαίρετο. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η πολιτεία οφείλει να το παρέχει σε όλους. Θα αποκατασταθεί. Χωρίς εξαιρέσεις, άβατα, άσυλα, χωρίς αναβολές. Με σεβασμό στα δικαιώματα αλλά πάντα με πυξίδα το γενικό καλό. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει κοινωνία.Γι΄ αυτό εμείς είπαμε ότι θα απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τη βία στα Πανεπιστήμια. Και το κάνουμε! Ότι οι καταλήψεις θα γίνουν παρελθόν. Και το κάνουμε! Και ότι συνοικίες της Αθήνας θα παραδοθούν και πάλι ελεύθερες από ναρκωτικά και παραβατικότητα στους κατοίκους τους. Και το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δύο σοβαροί τραυματισμοί από κροτίδες και αυτό το Πάσχα. 30χρονος ακρωτηριάστηκε στη Ζάκυνθο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως το ίσο δικαίωμα στην πρόοδο σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους.

«Αυτό είναι το πνεύμα των πρότυπων δημόσιων σχολείων που τόσο πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η καλή Παιδεία δεν είναι ένας στόχος ανάμεσα σε πολλούς. Είναι το δικό μας όπλο στον κόσμο. Σήμερα έχουμε μείνει πίσω, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα Πανεπιστήμια.

Μοιράζονται πτυχία, τα παιδιά δεν καλλιεργούν τη σκέψη και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ζήσουν στον νέο κόσμο. Το καλό πανεπιστήμιο αρχίζει από το νηπιαγωγείο.

Και ναι, το καλό πανεπιστήμιο πρέπει να μπει σε μια δημιουργική άμιλλα με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Και η χρηματοδότησή του να συνδεθεί εν μέρει με την υποχρεωτική αξιολόγηση που θα πραγματοποιεί το κράτος.

Η παιδεία θα ξαναγίνει αυτό που πάντα ήταν. Το βασικό μονοπάτι κοινωνικής ανόδου. Tο βασικό εθνικό και κοινωνικό όπλο της πατρίδας μας. Γι΄ αυτό εμείς είπαμε κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και το κάνουμε! Και κάθε περιφέρεια θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο. Και το κάνουμε!» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε 3η δόση εμβολίου στους άνω των 50. Ξεκινά η φάση 2 του Ισραηλινού φαρμάκου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη λέγοντας πως καμία φιλελεύθερη και προοδευτική πολιτεία δεν ανέχεται πολίτες να ωθούνται στο περιθώριο ή ανισότητες να διευρύνονται.

«Γι’ αυτό εμείς είπαμε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε κάθε αδύναμο. Και όχι απλά το κάνουμε, αλλά το κατοχυρώσαμε συνταγματικά. Όχι πια φάρμακα στις ουρές για τους βαριά ασθενείς. Και το κάνουμε! Αλλά και έκτακτη ενίσχυση στους φτωχότερους. Και το κάνουμε» τόνισε.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ