Μητροπολίτης διαθέτει όλες τις εκκλησίες και το αμφιθέατρο της Μητροπόλεως του για σχολικές τάξεις

1112
5
(1)

Μητροπολίτης διαθέτει όλες τις εκκλησίες και το αμφιθέατρο της Μητροπόλεως του για σχολικές τάξεις

Μία σειρά από προτάσεις απηύθυνε σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να στηρίξει η τοπική Εκκλησία ακόμη περισσότερο την μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις είναι και μία ειδική πρόταση – πρόσκληση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υγειονομικώς ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων:

«Παρακολουθώ και βλέπω ότι υπάρχει μία αγωνία και μία ανησυχία για το τρόπο που θα λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία.

Πως οι μαθητές, με ποιο τρόπο, τι ώρα θα προσέρχονται ,έλλειψη αιθουσών και τα λοιπά.

Άλλωστε και ο θόρυβος που έγινε για τα Θεοφάνεια, υποτίθεται ότι έγινε για το άνοιγμα των σχολείων.

Θα ήθελα λοιπόν από αυτό το βήμα, να θέσω στη διάθεση σας τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των Ιερών Ναών και Εκκλησιών της Μητροπόλεως μας.

Κοιτάξτε το Ναό μας:

άνετα με αποστάσεις 2 μέτρων, έτοιμες είναι οι θέσεις, μπορούν να γίνουν αίθουσα διδασκαλίας, να έρθουν 50 και περισσότερα παιδιά, μικρόφωνα υπάρχουν, προτζέκτορες θα τους βάλουμε, θα διαθέσουμε τα πάντα και ατομικό τραπεζάκι -θρανίο για το κάθε παιδί, πόρτες πολλές, εξαερισμός πλούσιος, ψηλός, αποστάσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας. Όλοι οι Ναοί. Δεν είναι καινούργιο στην ιστορία. Μην κοιτάτε που κάποιοι έχουν κοντή μνήμη και δεν θυμούνται την ιστορία, έγινε και στην κατοχή, υπάρχουν ντοκουμέντα και αρχεία. Στον Παλαιό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία έγγραφα του επιθεωρητή εκπαιδεύσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αθωώθηκε η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη

Είναι στη διάθεσή σας οι Ναοί, το Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως, έχει χωρητικότητα 375 θέσεις, μπορούν να είναι δύο ή τρεις τάξεις, όσες κρίνουν οι υγειονομικοί.

Προτζέκτορα έχει, μικρόφωνα έχει, ασύρματα μικρόφωνα έχει, ίντερνετ έχει, Wifi έχει, High-speed είναι, στη διάθεσή σας είναι και επειδή μπορεί να φοβάστε μην τυχόν κάνουμε προσηλυτισμό ή προπαγάνδα στα παιδιά, μπορείτε να στείλετε και έναν επόπτη να είναι παρών σε κάθε Εκκλησία από το επιτελικό κράτος ή από κανένα παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παρακολουθεί μην τυχόν κάνουμε καμιά προπαγάνδα στα παιδιά. Ευχαρίστως θα το δεχτώ με όλη μου την καρδιά.

Θα ετοιμάζουμε και πρόγευμα για τα παιδιά, θα το ετοιμάζουν οι κυρίες με αγάπη, να κερνιούνται τα παιδιά. Συσκευασμένο με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, μην ανησυχείτε και επίσης δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά.

Παιδικές μάσκες, όχι κουκούλες, παιδικές μάσκες για τα πρόσωπα των παιδιών μας και αντισηπτικό για κάθε παιδί θα τα προσφέρει η Μητρόπολη μας, η Εκκλησία μας. Σκεφτείτε το λοιπόν εκλεκτοί μου και αγαπημένοι μου άρχοντες, αν το επιτρέπει, αν το επιτρέπουν οι νόμοι, η γραφειοκρατία, το θεσμικό σύστημα, το επιτελικό κράτος και ούτω καθεξής, είμαι στη διάθεσή σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μόνιμοι διορισμοί. Θα συζητηθεί με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ η ποσόστωση

«Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η πανδημία, από την πρώτη στιγμή τόνισα με κάθε τρόπο και με Εγκύκλιο Σημείωμα που έστειλα στους ιερείς μας, αλλά και με τις ανακοινώσεις τις δημόσιες και μάλιστα με πολύ απλοϊκό τρόπο, σχεδόν που θα μπορούσε να κατηγορηθεί, ότι τα πράγματα δεν είναι αστεία, δεν είναι παιχνίδι ο κορωνοϊός και η πανδημία.

Ήδη σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο στη Φθιώτιδα. Που; Στη Φθιώτιδα, που είναι από τους Νομούς που είναι από τα καλύτερα επίπεδα γενικότερα σε πανελλήνια έκταση.

Που σημαίνει, πόσες οικογένειες έχουν κλάψει, έχουν θρηνήσει και έχουμε δοκιμαστεί και πόσοι άλλοι δοκιμάζονται μέσα στις μονάδες. Δεν είναι λοιπόν αστεία, ούτε είναι για πλάκες, ούτε για να φανερώσουμε την ευρηματικότητα μας και την εξυπνάδα μας. Είναι σοβαρά τα πράγματα και δεν είναι καθόλου αστεία.

Γι αυτό λοιπόν εφιστώ την προσοχή όλων μας, πρώτα ημών των κληρικών, αλλά και όλων ανεξαιρέτως.

Αντί να κοιτάμε πώς να ξεφύγουμε από τα μέτρα για να κάνουμε τους έξυπνους, να σοβαρευτούμε και με σύνεση και με σοβαρότητα να πορευτούμε μέσα αυτή τη δυσκολία.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ὁ κομμουνιστὴς ἰνστρούχτορας Βολιώτης φυσικὸ εἶναι νὰ θέλῃ τὴν ἀφιεροποίησι τῶν Ἱερῶν Ναῶν – τὰ ἴδια ἔκαναν οἱ σεργιανιστὲς ὁμοϊδεάτες του στὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα._

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ