Με 2 κρούσματα σε δασκάλους ξεκίνησε η χρονιά στη Λέσβο. Τέλος Σεπτεμβρίου η β φάση για 12000-15000 εκπαιδευτικούς

433
0
(0)

Σήμερα άρχισε η νέα σχολική χρονιά και εντοπίστηκαν ήδη τέσσερα κρούσματα σε σχολεία της Λέσβου.

Δύο δάσκαλοι δημοτικών σχολείων της Λέσβου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να λείπουν από την πρώτη ημέρα των σχολείων από την έδρα τους.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Καίτη Στρατάκη, τα κενά τους έως ότου ολοκληρωθεί η καραντίνα θα καλυφθούν από άλλους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Τιμ. Θεοφανέλλη.

«Τα παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εδώ και αρκετές ημέρες και θα επιστρέψουν την Τετάρτη στο σχολείο» δήλωσε στο in.gr.

Ως γνωστόν στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σχετικό τμήμα του ΥΠΑΙΘ, η Β΄ φάση αναπληρωτών αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Στη Β΄φάση προσλήψεων θα συμπεριλαμβάνονται εκτός των αναπληρωτών που θα καλύψουν τα εναπομείναντα κενά και όσοι θα καλύψουν τις άδειες covid ενώ με λιγότερες πιθανότητες αναμένονται οι προσλήψεις αναπληρωτών για τα ΔΥΕΠ αν και έχουν καθοριστεί ήδη οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα λειτουργήσουν.

Τα κενά, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, και λαμβάνοντας υπόψη τους 11.700 διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών της Α΄ φάσης ανέρχονται ανάμεσα στις 12 – 15.000 καθώς φέτος θα υπάρχει αυστηροποίηση στις άδειες των ευπαθών ομάδων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ