Με τις προσλήψεις Ειδικής Αγωγής, Υγείας και Ειδικούς Φρουρούς καλύφθηκε ήδη το 1 προς 1 για το 2019

742
0
()

Να μην περιμένουμε άλλους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ μόνιμων διορισμών για το 2019 είπε εμμέσως πλην σαφώς το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς με όσες έχουν ήδη προκηρυχθεί έχει καλυφθεί το 1 προς 1 για το 2019.

Δείτε αναλυτικά

Η εξάντληση των δυνατότητων που δίνει η διαδικασία της «κινητικότητας» για την κάλυψη των κενών θέσεων σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αποτελεί την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και την νέας ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

«Πρώτα η κινητικότητα, μετά οι προσλήψεις», είναι το δόγμα του ΥΠΕΣ για τη στελέχωση του δημοσίου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σαφέστατη εντολή ότι θα προηγούνται μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας για να καλυφθούν τα κενά και μετά θα ακολουθούν οι διαγωνισμοί «Στόχος μας είναι μέσω της κινητικότητας να καλύψουμε αποτελεσματικά τις μεγάλες ανάγκες του δημοσίου», σημείωσε στην aftodioikisi.gr, αρμόδια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα για την τακτική της κυβέρνησης τόσο για το 2019, όσο και για επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Όχι της ΟΙΕΛΕ στο άνοιγμα φροντιστηρίων και ΚΞΓ χωρίς μέτρα ασφαλείας και self test για όλους τους καθηγητές

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εσωτερικών που είναι υπεύθυνες για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου προχωρούν σε καταγραφή των αναγκών και των «κενών» υπηρεσιών προκειμένου στην πορεία μέσω της κινητικότητας να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των φορέων.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΥΠΕΣ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα πραγματικά κενά.

Το σχέδιο του ΥΠΕΣ είναι να δημιουργηθεί ένας «κεντρική λίστα» με τις κενές θέσεις του δημόσιου τομέα σε όλη την Ελλάδα, για τον οποίο θα ενημερώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου στη συνέχεια εθελοντικά να δηλώνουν την πρόθεση τους για μετάταξη ή απόσπαση ώστε να καλύψουν τα συγκεκριμένα κενά.

Μετά την ολόκληρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας και εφόσον δεν υπάρξει κάλυψη των κενών θέσεων θα εκδίδονται νέες προκηρύξεις για προσλήψεις.

Την ίδια στιγμή στο ΥΠΕΣ προσανατολίζονται στην κατάρτιση «συγκεντρωτικών προκηρύξεων» στις οποίες θα εντάσσονται τα αιτήματα από διαφορετικούς φορείς του δημοσίου (υπουργεία, ΟΤΑ, υπηρεσίες) για προσλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κολοσσιαία συμφωνία Ε.Ε. με Pfizer/BioNTech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων έως το 2023

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για το 2019 μέσω των προκήρυξεων που ήδη τρέχουν, αλλά και των επιπλέον προσλήψεων που έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποίησει που δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση (ειδική αγωγή, υγεία) αλλά και αυτών που ήδη έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης (ειδικούς φρουρούς ήδη έχει εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ) έχει καλύψει τον κανόνα «ένα προς ένα» (πρόσληψη για κάθε αποχώρηση από το δημόσιο).

Έτσι πλέον μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας θα επιδιώξει να καλύψει τα κενά των υπηρεσιών τουλάχιστον για το 2019.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ