Με διαδικασίες fast track η υπογραφή για την χρήση αιγιαλού και παραλίας για την εκμετάλλευση παραλιών.

135
0
()

Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν την Παρασκευή 15 Μαΐου ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ διαχρονικά αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για όλους τους νησιωτικούς και παραθαλάσσιους Δήμους της Χώρας, με σημαντικές δημοσιονομικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. Οι σχετικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες έχουν περάσει από πολλά κύματα (π.χ. όταν είχε μεσολαβήσει η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας), συνεπώς οι λεπτομέρειες της ΚΥΑ αναμένονται πάντα με αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δένδιας "Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα". Πρόταση για παραχώρηση του ναυστάθμου της Λέρου στη Γαλλία

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, το γεγονός ότι δεν είχε ακόμα εκδοθεί,απασχολούσε έντονα τους Δήμους, καθώς η έκδοσή της αποτελεί, κατά περίπτωση, προαπαιτούμενο δικών τους ενεργειών.

airetos.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ