Με βάση τις προσλήψεις των δύο τελευταίων ετών σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας, Β/θμιας, ΕΕΠ και ΕΒΠ η κατανομή μόνιμων διορισμών

1545
0
()

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 25 έως 29/11/2019 προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα που αφορούν στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Την Πέμπτη 28/11/2019 μεταβήκαμε στο υπουργείο παιδείας από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ η πρόεδρος Γ. Μπουλμέτη και ο αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγιας.

Ενημερώθηκε το γραφείο της Υφυπουργού για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας για τη δίκαια κατανομή των 4.500 θέσεων της Ειδικής Εκπαίδευσης και τη μη συμπερίληψη των οργανικών θέσεων στα ΚΕΣΥ στους διορισμούς Ειδικής Εκπαίδευσης και ζητήθηκαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση πραγματοποίησης συνάντησης με την Υφυπουργό παρά τα συνεχή αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Η εκτίμησή μας είναι ότι το θέμα των ΚΕΣΥ ανήκει στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου για τις υποστηρικτικές δομές που πρόκειται να επανασχεδιαστεί στους επόμενους μήνες κι όχι άμεσα.

Επιπρόσθετα, μία πολύ βασική πληροφορία που λάβαμε είναι το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία των προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ- ΕΒΠ στα ΣΜΕΑΕ μαζί με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας των δύο τελευταίων ετών προκειμένου να αξιολογηθούν αναλογικά για την κατανομή των 4.500 θέσεων.

Από αυτό θέλουμε να ελπίζουμε, πως η κατανομή, θα οριστεί και εκτιμηθεί αξιοκρατικά, με βάση τις ανάγκες των μονάδων εκπαίδευσης και των ωφελούμενών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και τα μέλη της θα βρισκόμαστε την Παρασκευή 29/11/2019 στις 13.00 στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους εκπαιδευτικούς απαιτώντας :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Διευθύνσεις "η διδακτέα ύλη έχει καλυφθεί «κουτσουρεμένη» και με πολλά κενά". Στο "κόκκινο" οι απουσίες

•Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με την κάλυψη όλων των κενών καθώς και την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων (κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μετακινήσεις, οδοιπορικά) που ταλανίζουν τον μαθητικό πληθυσμό, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία και τις υποστηρικτικές δομές.

• Άμεσα έκδοση τηςδίκαιας και ισόποσηςκατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού καιδιορισμό αυτών μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

• Την άμεση ρύθμιση , ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας διορισμοί στα ΚΕΣΥ και να σταματήσει η υπονόμευση των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης.

•Την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ ΕΒΠ τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.).

•Την κατάργηση των σχεδίων για αξιολόγηση – ισοπέδωση εργαζομένων και σχολικών δομών.

•Την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους, παιδαγωγικές προϋποθέσεις και υποστήριξη των μαθητών.

•Την άμεση δημιουργία προϋποθέσεων προσβασιμότητας σε όλες τις σχολικές δομές των ατόμων με αναπηρία.

•Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ στις ΕΔΕΑΥ και τη γενική εκπαίδευση.

•Τη συνέχιση και ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού των ολοήμερων σχολείων, των τάξεων υποδοχής προσφύγων στο πρόγραμμα Σχολεία για όλους, των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής με την επαναλειτουργία του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος στήριξης που εφαρμόστηκε πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ανοίγουν φροντιστήρια και ΚΞΓ στις 10 Μαίου μόνο για όσους μαθητές Γ Λυκείου δίνουν εξετάσεις

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη ΕΕΠ ΕΒΠ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλύπτονται με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής 8.00 έως 11.00 και από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής απαιτεί μεταξύ άλλων:

Μόνιμη και σταθερή δουλεία για τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό με την κάλυψη όλων των κενών καθώς και την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων (κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μετακινήσεις, οδοιπορικά) που ταλανίζουν τον μαθητικό πληθυσμό, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία και τις υποστηρικτικές δομές.

Άμεσα έκδοση της δίκαιας και ισόποσης  κατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και  διορισμό αυτών μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Την άμεση ρύθμιση , ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας διορισμοί στα ΚΕΣΥ και να σταματήσει η υπονόμευση των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης.

Την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ ΕΒΠ τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.).

Πηγή: www.especial.gr

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ