Μαζικότερη η δεύτερη διαμαρτυρία για τα λύματα του Σαρωνικού και το σχέδιο της ΕΥΔΑΠ

177
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Μαζικότερη ήταν η παρουσία Δημοτικής Αρχής, δημοτικών συμβούλων και κόσμου στη δεύτερη κινητοποίηση για τα λύματα του Σαρωνικού και το σχέδιο της ΕΥΔΑΠ να καταλήξουν στην παραλία της Χαμολιάς.

Περίπου 300-350 άτομα διαδήλωσαν αυτή τη φορά την αντίθεση τους στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Σαρωνικού.

Στην πρώτη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 80 άτομα.

Δείτε παρακάτω βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από την Εύη Εμμανουήλ και τη σελίδα ΜαρκόπουλοΠόρτο Ράφτη ο Τόπος μας.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο υπήρξε δύο φορές ολιγόλεπτος αποκλεισμός δρόμου και μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων αλλά είχαν ληφθεί και μέτρα από την αστυνομία.

Κάτοικοι, δημοτική αρχή και πολίτες μοίραζαν ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου στην οποία με τίτλο «STOP στη μεταφορά των λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού στην Χαμολιά»

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και πολίτες από τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος

Posted by Evi Emmanouil on Sunday, July 12, 2020

Η ανακοίνωση που μοίραζαν οι διοργανωτές και κόσμος έγραφε:

«Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση του Δήμου Μαρκοπούλου στο σχεδιασμό μεταφοράς των ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας με τελικό αποδέκτη τη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς.

Ξεκαθαρίζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους συναρμοδίους Υπουργούς, στην Περιφέρεια Αττικής στους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στους Δημάρχους των Δήμων Σαρωνικού, Παιανίας, Κορωπίου και στην ΕΥΔΑΠ, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτό το σχεδιασμό και θα πράξουμε κάθε νόμιμο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής μας.

Με πίστη μεγαλύτερη από ποτέ, υποστηρίζουμε την άποψη ότι ο κάθε Δήμος, πρέπει να διαχειρίζεται τα βάρη της ανάπτυξης του μόνος του ή με συνεργασίες που θα βασίζονται σε αρχές και αξίες. Συνεργασίες που θα διέπονται από δίκαιη κατανομή βαρών, σεβασμό και ειλικρίνεια.

Λύση στο δήθεν πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών του κάμπου των Μεσογείων υπάρχει με την αποχέτευση του συνόλου του Πόρτο Ράφτη στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας.

Posted by Evi Emmanouil on Sunday, July 12, 2020

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την περιβαλλοντική επιβάρυνση των παραλιών του Δήμου μας από την μεταφορά των λυμάτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού (Π. Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Άγιος Δημήτριος Αγία Μαρίνα).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον μονόπλευρο σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ο Δήμος Μαρκοπούλου να γίνει αποθήκη λυμάτων της Ανατολικής Αττικής».

Posted by Evi Emmanouil on Sunday, July 12, 2020

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής έχουν συνασπιστεί πέρα και πάνω από παρατάξεις ώστε να αποτραπεί η προοπτική να χύνονται τα απόνερα από τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας στην παραλία τους.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίρρησή μας στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου γιατί ακολούθως αυτά να χύνονται σε εμάς, στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας. Διαφωνούμε με αυτή την απόφαση και ζητάμε να μην εφαρμοσθεί.

Πρέπει ο δήμος Σαρωνικού να αποχετεύσει εντός των δικών του διοικητικών ορίων τα λύματα και όχι να έχουν αποδέκτη τη δική μας θαλάσσια περιοχή» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη κ. Ιωακείμ Δημήτριος.

Άλλωστε ένα από τα πανό της συγκέντρωσης έγραφε «Όχι στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ για εμάς χωρίς εμάς».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ