Μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού στα σχολεία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υψηλού ρίσκου η απόφαση για χαλάρωση

94
0
(0)

Υψηλού υγειονομικού ρίσκου το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα» σημειώνουν σε κοινή δήλωση τους οι τομέαρχες Υγείας και Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανδρέας Ξανθός και Νίκος Φίλης.

«Για τρίτη συνεχή χρονιά τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία απέναντι στη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση και τον κορονοϊό. Ειδικά φέτος που έχουν καταργηθεί όλα τα προστατευτικά και περιοριστικά μέτρα για την εκπαιδευτική κοινότητα, το υγειονομικό ρίσκο είναι τεράστιο και οι ευθύνες της κυβέρνησης δεδομένες για την πιθανή έξαρση και την υπερμετάδοση στο σχολικό περιβάλλον» αναφέρουν στην δήλωση τους Φίλης και Ξανθός.

Προσχηματική η χαλάρωση

Χαρακτηρίζουν δε τη «χαλάρωση» των μέτρων, όχι μόνον στα σχολεία αλλά σε όλη την κοινωνία, «προσχηματική και παραπειστική», σημειώνοντας ότι «η καλοκαιρινή «ανακωχή» με την Covid-19 δεν έγινε για λόγους επιδημιολογικούς, αλλά για πολιτικούς και οικονομικούς».

«Ακόμα και το αφήγημα της «συνύπαρξης με την πανδημία» δε συνεπάγεται τον εφησυχασμό, την αγνόηση του κινδύνου της ανεξέλεγκτης διασποράς και την «απενοχοποίηση της μόλυνσης»» σημειώνουν.

Οι προειδοποιήσεις

Επισημαίνουν ότι «το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC) έχει ήδη προειδοποιήσει για την ανάγκη μέτρων, συνυπολογίζοντας τις ειδικές συνθήκες κάθε χώρας (κτιριακές υποδομές, αερισμός αιθουσών, πυκνότητα μαθητών, ποσοστό εμβολιασμού μαθητών και εκπαιδευτικών, επίπεδο ανοσίας του παιδικού πληθυσμού)».

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, της κας Κεραμέως και του κ. Πλεύρη, οι υπουργοί έσπευσαν να ανακοινώσουν πως τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς τεστ και μάσκες, πριν καν συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Χωρίς καμία αναθεώρηση του επικίνδυνου πρωτοκόλλου «50%+1», χωρίς καμία μέριμνα για τον επαρκή αερισμό των τάξεων. Καμία συζήτηση λοιπόν και κυρίως κανένα μέτρο υπέρ της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, που δε διδάχτηκε απολύτως τίποτα από την πρωτοφανή πανδημική κρίση, η όποια ενίσχυση προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί «τροχοπέδη» και όχι αναγκαία συνθήκη για την ανθεκτικότητα της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρουν.

Η ανησυχία για την υγεία των παιδιών προστίθεται στην ανασφάλεια για την ενεργειακή φτώχεια

«Στην καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών για την ενεργειακή φτώχεια και το κόστος ζωής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσθέτει και την ανησυχία των γονιών για την υγεία των παιδιών τους, όπως και των εκπαιδευτικών για τη δική τους υγεία. Η «θωράκιση» των δημόσιων αγαθών και η άμεση αλλαγή πολιτικού παραδείγματος είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια, τη συνοχή και την αξιοπρέπεια της κοινωνικής πλειοψηφίας» καταλήγουν στη δήλωση τους Φίλης και Ξανθός.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ