«Μάσκες τέλος». Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών μιλάει για σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία

369
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα φαρμακεία σε μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

«Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορονοϊό» αναφέρει ο Απόστολος Βαλτάς, και προσθέτει ότι «οι καταναλωτές αδιαφορούν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν πραγματικά ανάγκη για μάσκες προστασίας».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μάσκες δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά ή τουλάχιστον είναι δυσεύρετες, καθώς οι περισσότερες είναι κινεζικής προελεύσεως με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα να έχει σταματήσει τις εξαγωγές τους.

Κορωνοϊός: «Μάσκες τέλος»

«Δεν υπάρχουν μάσκες. Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότερες φτιάχνονται στην Κίνα με αποτέλεσμα η χώρα να μην εξάγει πλέον. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην αγορά.

Ζήτηση στις μάσκες πάντα υπήρχε, απλά ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο αυτή την στιγμή. Ο κόσμος δεν πάει να ζητήσει μια και δύο μάσκες, αλλά ολόκληρο κουτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  1.155 παραβιάσεις των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κοροναϊού μόνο σε μία ημέρα!

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι προτεραιότητα έχουν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη, διότι δεν είναι μόνο η πρόβλεψη αλλά και πως υπάρχουν άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες και απαιτείται όταν κυκλοφορούν έξω να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Αν την στερήσουμε από αυτόν που την έχει ανάγκη δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα» εξηγεί ο Απόστολος Βαλτάς και προσθέτει:

«Δεν μπορεί να καλυφθεί η αγορά αυτή την στιγμή με κανέναν τρόπο. Δεν είμαστε εισαγωγείς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις μάσκες.

Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορονοϊό, εκεί είναι εντοπισμένο το θέμα. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως θέλει ψυχραιμία.

Εντός της εβδομάδας θα μοιραστούν χιλιάδες φυλλάδια, τα οποία θα δίνονται στα φαρμακεία για τον κορονοϊό. Τι είναι και πως τον αντιμετωπίζουμε, το ιστορικό του, ενώ οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν συμβουλές για το θέμα.

Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μάθημα για όλους μας. Απαιτείται ο κάθε ένας από τους επαγγελματίες της υγείας να αναλάβει σοβαρά τον ρόλο του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μόσιαλος - Να αγοραστούν όλες οι πατέντες των γρήγορων τεστ COVID-19 από τις κυβερνήσεις

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ