Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες από το Υπουργείο Υγείας. Δεν δέχθηκαν να ελεγχθούν για τα αποθέματα τους

21
0
(0)

Για το «λουκέτο» που ανακοίνωσε ο ΕΟΦ σε δυο φαρμακαποθήκες τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης που ξεκαθάρισε πως κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία.

Ο κ.Πλεύρης τόνισε πως οι εντολές είναι σαφείς και είναι αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται, όπως συνέβη με αυτές τις δυο φαρμακαποθήκες.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία.Οι εντολές σαφείς:αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται,όπως σε 2 φαρμακαποθήκες.Ο έλεγχος αφορά όλους φάρμ. εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία

«Λουκέτο» σε δυο φαρμακαποθήκες καθώς αρνήθηκαν τον έλεγχο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων σε δύο φαρμακαποθήκες.

Οι δυο φαρμακαποθήκες, οι οποίες έχουν έδρα στη Βόρεια Ελλάδα αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο που είχε διατάξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ.

Έτσι οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα.

Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα από τα ελλειπτικά φάρμακα που διαθέτουν ενώ απαγόρευσε την εξαγωγή τους.

Σαφάρι ελέγχων εν μέσω εορτών έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εντοπίσουν τους δρόμους εξαγωγής των φαρμάκων που λείπουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κάποιες φαρμακαποθήκες δεν προμηθεύουν την αγορά επαρκώς.

Αποτέλεσμα είναι να απουσιάζουν γνωστά και ευρείας χρήσης φάρμακα προκαλώντας σοβαρή ταλαιπωρία στους ασθενείς.

Το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προειδοποιήσει τις φαρμακαποθήκες ότι εάν εντοπισθούν να μην προμηθεύουν με τα απαραίτητα σκευάσματα τα ελληνικά φαρμακεία, θα επιβάλλονταν πρόστιμα ενώ θα έμπαιναν και λουκέτα.

Ήδη ο ΕΟΦ με σημερινή απόφασή του αναστέλλει την άδεια χονδρικής πώλησης φαρμάκων σε δύο φαρμακαποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους.

Με δυο σημερινές αποφάσεις του ο ΕΟΦ  γνωστοποιεί ότι η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι κάποιες φαρμακαποθήκες προχωρούν σε εξαγωγές φαρμάκων σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου οι τιμές είναι πιο συμφέρουσες. Παράλληλα καταγράφονται και περιπτώσεις όπου τα σκευάσματα διατηρούνται στις αποθήκες ώστε να διατεθούν άλλες χρονικές περιόδους σε πιο καλές τιμές.

Οι ελλείψεις

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τα ράφια των φαρμακείων απουσιάζουν παιδικά αντιπυρετικά σιρόπια, αντιβιοτικά αλλά και φάρμακα για το αναπνευστικό σύστημα. Γενικά τα παιδιατρικά σκευάσματα είναι τα πιο δύσκολα να βρεθούν αυτή την εποχή, όπως ισχυρίζονται οι φαρμακοποιοί.

Συνέπεια οι ασθενείς να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία αφού αναγκάζονται να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο.

Παράλληλα από τα φαρμακεία λείπουν και άλλα φάρμακα ευρείας χρήσης όπως δερματολογικά, καρδιολογικά κ.α.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ