Λινού “αν συνεχιστεί η ροή κρουσμάτων καλύτερα να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο”. Μάσκες στα παιδιά;

1675
4.2
(5)

Τη μεγαλύτερη ανησυχία της από αυτή που είχε τον Μάρτιο εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού σχετικά με την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς- όπως είπε μεταξύ άλλων- αν συνεχιστεί η ροή κρουσμάτων καλύτερα να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Μεγαλύτερη ανησυχία από ό,τι τον Μάρτιο προκαλούν σήμερα τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε την Τρίτη η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM, η κα Λινού είπε ότι «σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα. Τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή το “όπλο” του lockdown δεν υπάρχει, επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση».

Η κα Λινού είπε ακόμη ότι «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν».

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 [ετών] μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά», δήλωσε επίσης η κα Λινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  315 νέα κρούσματα κοροναϊού σήμερα, τα 165 στην Αττική, 68 οι διασωληνωμένοι, 7 νέοι θάνατοι. Η κατανομή

Ζήτησε ακόμη για τις βιομηχανίες, «αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος» να δοθεί και «μια επιδότηση μάσκας για τον χώρο εργασίας, να την παίρνουν όλοι δωρεάν».

Η συνέντευξη:

«Σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα, τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή το ”όπλο” του lockdown δεν υπάρχει επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

«Το πρώτο όπλο μας είναι η αποστασιοποίηση, ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών του καθενός μας. Η ευρύτατη χρήση της μάσκας και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, παντού έξω από το σπίτι μας. Επίσης μεγάλη κινητοποίηση να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εναντίον του κορονοϊού το οποίο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους νέους και τους οικογενειάρχες», διευκρίνισε η ίδια.

«Πρέπει να πυκνώσουν τα ΜΜΜ ώστε να αραιώσουν οι επιβάτες σε αυτά. Πρέπει να μπουν παραπάνω δρομολόγια ώστε οι άνθρωποι να έχουν άνεση να μην μπουν σε αυτό το λεωφορείο να περιμένουν το επόμενο. Επίσης είχαμε και θα έχουμε και άλλα κρούσματα σε βιομηχανία αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος μια επιδότηση μάσκας να είναι ελεύθερη η μάσκα στο χώρο εργασίας να την παίρνουν όλοι δωρεάν. Αντί να κλειστούμε μέσα σε τοίχους να κλειστούμε πίσω από τη μάσκα και «μακριά» από τους ανθρώπους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την επιδημία», σημείωσε επιπρόσθετα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έτσι θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις. Απείλησαν με αυτόφωρο μαθητές σε κατάληψη

Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων, η καθηγήτρια επιδημιολογίας δήλωσε: «Αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα tablet και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο αν είναι δυνατόν δωρεάν. Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά».

 

thecaller.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.2 / 5. Αριθμός ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ