Κύμα συμπαράστασης ηθοποιών στον Μπιμπίλα. Δυναμώνει ο ΣΕΗ. Ζήτησε από ηθοποιούς να μην φοβούνται να καταγγείλουν

368
5
(1)

«Εκτός  από επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, είμαστε όλοι και μέτριοι ηθοποιοί», αναφέρουν μεταξύ άλλων, αρκετοί ηθοποιοί, σε ένδειξη στήριξης στον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και την επίθεση Λιγνάδη.

Υπενθυμίζεται ότι στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, στην 19η ανακρίτρια, ο Δημήτρης Λιγνάδης, υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και χαρακτηρίζει μέτριο ηθοποιό τον Σπύρο Μπιμπίλα.

«Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους του Σ.Ε.Η και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται το Σ.Ε.Η και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση», ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση πολλών Ελλήνων ηθοποιών, και όχι μόνο,  οι οποίοι μέσα από τα social media έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Σπύρο Μπιμπίλα.

“Δεν απαντώ, απάντησε ερωτώμενος αν υπάρχει νέος φάκελος για την υπόθεση Λιγνάδη ο Σπύρος Μπιμπίλας προσερχόμενος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, προσθέτοντας “από το Σωματείο εχέμυθα και με μυστικότητα δεν θα σας πούμε τίποτα, οπότε μην επιμένετε” και στη συνέχεια πρόσθεσε “δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοια απάντηση”.

Όσο για τον χαρακτηρισμό “μέτριος ηθοποιός” που του απέδωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, είπε: “Του απάντησα μέσα από το facebook το βράδυ, ευχαρίστησα όλη την Ελλάδα, που νομίζω ότι μου είχε μια μεγάλη αγκαλιά, και κοιμήθηκα με όλη την Ελλάδα, αυτό τα λέει όλα… Τίποτα δεν με δυσαρεστεί!”.

Στα θύματα που δεν έχουν μιλήσει ακόμη, απηύθυνε κάλεσμα:

“Για όλους αυτούς που φοβούνται να μιλήσουν, ή να πάνε σε δικηγόρους ή να έλθουν εδώ, να το καταθέσουμε, να δούμε αν αξίζει τον κόπο και τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Δένδιας έκανε "Τούρκο" τον Τσαβούσογλου. Όλοι οι διάλογοι που έδειξαν το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών

Για τις επόμενες κινήσεις του Σωματείου είπε πως “είναι αυτές που γίνονται κανονικά”. Αναφορικά με τα θέματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου είπε: “Θα συζητήσουμε τη συλλογική μας σύμβαση, πώς δεν πληρώνονται οι ηθοποιοί, σε λίγο δεν θα έχουμε επιδόματα, αν σταματήσει, απ’ ό,τι φαίνεται, η επιδότηση…

Θα κάνουμε συζήτηση για τη συλλογική σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου που είχε μείνει στη μέση, για τα στούντιο που δεν θέλουν να πληρώσουν σκηνικά δικαιώματα επί του Διαδικτύου”.

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε:

Απάντησε και χθες στο facebook. Με τον Δημήτρη καθόμασταν πλάι πλάι και κάναμε τα Στρουμφάκια, πριν από 40 χρόνια, από τότε δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας ποτέ, δεν είχα ανάγκη να ζητήσω δουλειά από πουθενά, έχω πάρα πολύ δουλειά ακόμη και τώρα που είμαι συνταξιούχος, επομένως δεν είχαμε επαφή, μόνο κάνα γεια σε πρεμιέρες”.

Η απάντηση Μπιμπίλα στο facebook

Τη λύπη του για τις αιχμές του Δημήτρη Λιγνάδη εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

«Λυπάμαι…..Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα… 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή…μόνο συμπτωματικά σε πρεμιέρες με ένα γεια…. πρόσφατα Εσύ ως Διευθυντής του Εθνικού κι εγώ ως Πρόεδρος του ΣΕΗ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε για την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης..Ευτυχώς δεν προλάβαμε να  ολοκληρωσουμε και δεν βάλαμε τις υπογραφές μας….Λυπάμαι Δημήτρη», έγραψε στο Facebook ο κ. Μπιμπίλας

Κύμα συμπαράστασης στον πρόεδρο του ΣΕΗ

Η αναφορά Λιγνάδη σε «μέτριο ηθοποιό» οδήγησε σε εκδήλωση κύματος συμπαράστασης στο πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα από ηθοποιούς.

Ο κ. Μπιμπίλας έγραψε επίσης ότι δυναμώνει συνεχώς με νέες εγγραφές το Σωματείο κάτι που «μας τιμά και μας χαροποιεί εμείας τους “μέτριους”, που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσεν, Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Κακλεας, Γιώργος Μεσσάλας, Κοραής Δαματης, Πέτρος Ζουλιας, Ελένη Μαβιλη, Νίκος Ζερβός, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, ΓιωργοςΠανουσοπουλος, Τωνια Μαρκετακη, Νίκος Νικολαιδης, Βασίλης Νικολαιδης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Κώστας Καζάκος, Γιάννης Δαλιανίδης, Λίλυ Μελεμε, Κώστας Χαραλάμπους, Άννα Χατζησοφιά, Κάρολος Ζωναράς, Κώστας Λυχναράς, Βασίλης Γεωργιάδης, Γιώργος Λεμπέσης, Βασίλης Πλατάκης, Γιάννης Μόρτζος, Μιμή Ντενίση, Μάριος Ρετσιλας και τόσοι άλλοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  2.411 τα νέα κρούσματα κοροναϊού από 64.211 τεστ. 67 νέοι θάνατοι, 837 οι διασωληνωμένοι. Η κατανομή.

H Βάσια Τριφύλλη

Η Βάσια Τριφύλλη αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

“Κάτω τα χέρια από τον Μπιμπίλα. Κάτω τα χέρια όχι μόνο από το ΣΕΗ μόνο, από τον Μπιμπίλα… Είναι τελείως γελοίο να λέμε ότι ο Μπιμπίλας έκανε όλη αυτή τη σκευωρία για να χαντακώσει τον Λιγνάδη. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να γελάμε”, είπε μεταξύ άλλων η Βάσια Τριφύλλη μιλώντας στο Mega.

“Ποιο εύρος και ποια επιτεύγματα; Ατάλαντος είναι ο άνθρωπος. Ατάλαντος. Από έναν υπέροχο πατέρα. Σέβομαι το όνομα Λιγνάδης από τον πατέρα του. Ξέρω ότι είναι γιος ενός υπεράξιου πατέρα, αλλά ο ίδιος προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ιδιαίτερο, που εγώ είμαι παιδί του Εθνικού Θεάτρου…

Ο κ. Λιγνάδης μας ρεζίλεψε. Τον κ. Λιγνάδη τον γνωρίζω από το περίφημο όνομα του πατέρα του. Έτσι μόνο. Δεν είχα την τύχη να τον δω να παίζει. Δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για το ταλέντο του… Δεν θέλω να εισέλθω σε άλλες λεπτομέρειες. Δεν συνηθίζω να βγάζω άποψη από το πάπλωμα του κρεβατιού ενός ανθρώπου”, ανέφερε η ηθοποιός.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Μελέτης Ηλίας

Γιάννης Τσιμιτσέλης

Ζέτα Δούκα

Σωτήρης Τσαφούλιας

Άννα Χατζησοφιά

Αργύρης Πανταζάρας 

Δημήτρης Καραντζάς

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ