Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στα όρια Σπάτων Αρτέμιδας

153
0
()

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν καταγραφεί συνολικά 10 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 5.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), «μέχρι τις 25/07/2019 (14.00 μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί δέκα (10) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πέντε (5) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και πέντε (5) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ», ενώ όπως σημειώνεται «δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό».

Από τους συνολικά 10 ασθενείς που έχουν καταγραφεί, οι 2 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ακόμη 1 ασθενής νοσηλεύεται σε Κλινική νοσοκομείου, εκτός ΜΕΘ.

Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Πιερίας και Καρδίτσας και στην ανατολική Αττικήστα όρια του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 63 έτη, καθώς έχουν προσβληθεί άτομα απο 52 έως 77 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν κάθε ημέρα στον δακτύλιο και ποια με το σύστημα μονά ζυγά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2019, έως τις 25/07/2019, έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή, το ένα σε οικισμό του Δήμου Αβδήρων της Π.Ε. Ξάνθης, και το άλλο σε οικισμό του Δήμου Τυρνάβου Π.Ε. Λάρισας. Η καταγραφή ιπποειδών πρόσφατα μολυνθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πάνω από 75 εκ. τόνους νερού δέχθηκαν Αττική, Εύβοια, Ηλεία. Έπεσε σε μία ημέρα το 33% της βροχής ενός έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ