Κρεσέντο παράνοιας, με τους αρνητές που παριστάνουν τους «θεματοφύλακες» του Συντάγματος. Δείτε τι έλεγαν

53
0
()

Δεν έχει τέλος το κρεσέντο παράνοιας, με τους αρνητές που παριστάνουν τους «θεματοφύλακες» του Συντάγματος και είχαν ιδρύσει κατάστημα στην Αράχωβα, ονομάζοντάς το «υπουργείο Θεραπειών».

Όπως λένε οι ίδιοι πρόκειται για ένα κατάστημα που προσφέρει από φυσικές «θεραπείες» με γαϊδουράγκαθο και φασκόμηλο για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μέχρι… δωρεάν rapid test, σημειώνοντας ότι εκεί δεν υπάρχει νόμος για τον κορoναϊό.

Το «υπουργείο Θεραπειών» όπως αναγράφεται στην επιγραφή, λειτουργεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και οι ιδιοκτήτες του υποστήριζαν ότι δεν δέχονται έλεγχο από καμία κρατική υπηρεσία.

Η αυτοαποκαλούμενη ως υπουργός, που μένει στην περιοχή τα τελευταία δυο χρόνια, ψέκαζε πελάτες με δήθεν αντίδοτο του κοροναϊού. Οι αστυνομικές Αρχές, πάντως, προσήγαγαν την υπεύθυνη του καταστήματος και η Αράχοβα έμεινε χωρίς… υπουργείο.

Το τελευταίο περιστατικό που έρχεται στο φως, είναι ότι μέλη της επιχείρησης παρήγγειλαν από παραγωγό του Παρνασσού ένα τόνο μέλι, του είπαν να το τοποθετήσει σε βαζάκια, όταν έφτασε όμως η ώρα της πληρωμής, η κατάσταση περιπλέχθηκε. Οι «θεματοφύλακες», σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μίλησαν για πληρωμή με… πέτρες, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του παραγωγού που τελικά τους έδιωξε κακήν κακώς από τον χώρο εργασίας του.

Δείτε τι έλεγαν οι… Θεματοφύλακες του Συντάγματος:

«Βρήκαμε το αντίδοτο του κοροναϊού»

«Γειά σας, είμαι η υπουργός και είμαι εδώ να εντοπίσω το αντίδοτο του κορoναϊού. Απελευθερώθηκε στην κορυφή του Παρνασσού, το εντοπίσαμε με το φορτηγό…».

Με έκτακτη ανακοίνωση και σήμα έκτακτης είδησης, η υπουργός… Θεραπειών ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει το αντίδοτο του κορoναϊού.

«Υγρό με υψηλή περιεκτικότητα ‘αντίδοτο κορoναϊού’ στο μπουκάλι. Μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδας μας, παγκόσμιο δίκτυο».

Μάλιστα, με το ειδικό βαν που κυκλοφορεί στην περιοχή της Αράχοβας χωρίς πινακίδες και με ταμπέλα που αναγράφει «Τεστ για αντίδοτο Κοροναϊού», ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μελέτες και με ένα ψέκασμα από το αντίδοτό της δημιουργείται ανοσία από τον κοροναϊό.

«Είμαστε μέσα στο φορτηγό και κάνουμε τεστ για τον κοροναϊό, πάμε σε διάφορα μέρη και ψεκάζουμε το αντίδοτο στους ανθρώπους και το δοκιμάζουμε».

Ίσως όλα αυτά να φαίνονται κάπως αστεία, αν τα μαγικά μπουκαλάκια με το αντίδοτο του κοροναϊού δεν βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί της Αράχοβας, το λεγόμενο υπουργείο, και ήταν διαθέσιμα για αγορά ή ανταλλαγή με άλλα προϊόντα, όπως εξήγησε η… υπουργός.

«Υπάρχει ένα συστατικό, όπου σε όλους τους ανθρώπους, στο σώμα είναι ελλιπές. Και όταν το βάλεις πάνω σου περνάει από το δέρμα σου και ενεργοποιεί την μνήμη των κυττάρων. Έτσι, αν στο σώμα σου επιτίθονται τα συμπτώματα, που έχουν περιγράφει σαν κορωνοϊός, τότε το σώμα σου ανταποκρίνεται αμέσως».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε τι περιέχει μέσα το φιαλίδιο, απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν ήθελε να αποκαλύψει τα μυστικά της πατέντας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  18χρονη με κατάθεση ρίχνει φως στο πάρτι που βιάστηκε ομαδικά 24χρονη. Ξύπνησαν μνήμες για Τοπαλούδη.

«Παρακαλώ κάντε την ίδια ερώτηση στον Μπιλ Γκέιτς και την ΕΥΔΑΠ, τι έχει μέσα στο νερό, τι έχει μέσα στο φαγητό και μέσα στα φάρμακα που μας δίνουν και θα σας απαντήσω και εγώ τι έχει μέσα».

«7 υπουργεία σε όλη την Ελλάδα»

Η… υπουργός μένει μόνιμα στην Αράχοβα εδώ και λίγα χρόνια, ενώ όταν κυκλοφορεί έξω φοράει επίσημο ένδυμα. «Είναι το επίσημο ένδυμά μου σαν υπουργός όταν κυκλοφορώ έξω στην αποικιοκρατία, γιατί το συμπαντικό δίκαιο επικρατεί των υπολοίπων».

Χειροπέδες στη 49χρονη από τη Βρετανία που φέρεται πως είναι επικεφαλής του «υπουργείου Θεραπειών» στη Αράχοβα, πέρασε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την… υπουργό, υπάρχουν άλλα 6 υπουργεία σε όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, στην Αθήνα, στην Ικαρία και τη Σάμο.

Διαφορετική άποψη ωστόσο έχει ο δήμαρχος της Αράχοβας, Ιωάννης Στάθας.

«Έχουμε στείλει προς την εισαγγελία, την αστυνομία, το υγειονομικό, την επιθεώρηση εργασίας να κάνουν έλεγχο. Και στην εφορία να κάνουν έλεγχο γι’ αυτό το μαγαζί, γιατί εμείς σαν δήμος δεν έχουμε δώσει καμία άδεια. Χθες εγώ το έστειλα και εγγράφως, το είχα αναφέρει και προφορικά από την Παρασκευή».

«Δεν τους έχουμε πάρει σοβαρά αυτούς. Είναι κάποιοι τύποι γραφικοί» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ύστερα από την παρέμβαση του δημάρχου, το… υπουργείο έκλεισε και η υπουργός καθαιρέθη.

Σχέσεις μελών με τον… Σώρρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» φαίνεται να δραστηριοποιούνται και αρκετά μέλη του κόμματος του Αρτέμη Σώρρα, «Ελλήνων Συνέλευσις». «Θα ξεχρεώσουμε το χρέος σου, το ρεύμα και το δάνειό σου με αντάλλαγμα πέντε ώρες από την ενέργειά σου», φράση που εντοπίζεται στο σημείωμα το οποίο είναι αναρτημένο στην τζαμαρία του «υπουργείου θεραπειών» στην Αράχωβα.

Μια νέα εξέλιξη που προστίθεται, ακόμη, στο σίριαλ παραλογισμού: μέλη της επιχείρησης παρήγγειλαν από παραγωγό του Παρνασσού ένα τόνο μέλι, του είπαν να το τοποθετήσει σε βαζάκια, όταν έφτασε όμως η ώρα της πληρωμής, η κατάσταση περιπλέχθηκε. Οι «θεματοφύλακες» μίλησαν για πληρωμή με… πέτρες, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του παραγωγού που τελικά τους έδιωξε κακήν κακώς από τον χώρο εργασίας του.

thematofylakes-1

Οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» προκάλεσαν την παρέμβαση των Αρχών, με έφοδο της αστυνομίας σε κατάστημα που είχε ανοίξει η ομάδα στην Αράχωβα, με το όνομα «υπουργείο Θεραπειών». Το κατάστημα σφραγίστηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε η επιχείρηση λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για τα υγειονομικά μέτρα. Στο λεγόμενο «υπουργείο Θεραπειών» διενεργούνταν, δε, υποτιθέμενα rapid test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς.

Πώς δικαιολογήθηκε για την όλη κατάσταση η βρετανικής καταγωγής ιδιοκτήτρια του «υπουργείου Θεραπειών»; «Με συνέλαβαν γιατί αρνήθηκα να δώσω το όνομά μου, δεν είχα πάνω μου ταυτότητα και με κατηγόρησαν ότι δεν τηρούσα τα μέτρα για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού», δήλωσε η κυρία Σούζι στο protothema.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νίκη και αποθέωση για την Μαρία Σάκκαρη μπροστά σε Ελληνικό κοινό

Η έφοδος, η σύλληψη και η χρηματική ποινή

Έφοδο στο κατάστημα που άνοιξαν οι «Θεματοφύλακες των Συντάγματος» στην Αράχωβα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί του τμήματος Αράχωβας μαζί με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και υγειονομικών υπηρεσιών.

Το κατάστημα που λειτουργούσε εδώ και περίπου ενάμιση μήνα και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού φέρει την επωνυμία «Ministry of Remedies». Οι ιδιοκτήτες του υποστήριζαν μέχρι -πριν από λίγα 24ωρα τουλάχιστον- ότι δεν δέχονται έλεγχο από κρατική υπηρεσία.

Η «καμπάνα» όμως δεν άργησε να πέσει στην ιδιοκτήτρια στην οποία επιβλήθηκε αρχικά πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 5.000 ευρώ για παντελή έλλειψη συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η 49χρονη υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθη για απείθεια διότι αρνήθηκε να επιδείξει στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας και κρατήθηκε στο τμήμα Διστόμου. Το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε με περιπολικό στη Λειβαδιά, όπου κρατείται για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως η 49χρονη είχε σχέση με το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα, όπως η ίδια παραδέχτηκε μπροστά σε κάμερα και δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

«Εδώ δεν υφίσταται νόμος για Covid»

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίζονται σε βίντεο που ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής εξωφρενικά: «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid». Προσφέρουν μέχρι και υποτιθέμενα rapid test δωρεάν, όπως αναγράφεται στη σχετική ταμπέλα της εισόδου.

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμή μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας… θεματοφύλακας του Συντάγματος, σε σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter.

«Τα προϊόντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα» προσθέτει. Όλες οι συναλλαγές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «θεματοφυλάκων» θα γίνονται με… creditcoins.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν επεκτείνει τα «πλακόμια» της δράσης τους με διάφορες ομάδες στο Facebook στις οποίες ανταλλάσσουν πληροφορίες και διοργανώνουν συγκεντρώσεις. Αναρτούν, ακόμη, συχνά βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Πολλές φορές επεμβαίνουν για να «σώσουν» τη χώρα και να εφαρμόσουν τους νόμους του Συντάγματος και δρουν ως «συνταγματική αστυνομία».

Οι ομάδες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες, ως «αγανακτισμένοι» ενώ βρέθηκαν και στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα. Τώρα με την πανδημία επιχειρούν δυναμικό comeback ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ